Emil Hasund Eid satte Swix Hard Rocx-banden grundig på plass på sesongens siste ritt i Norgescupen. Han vant med nesten fire minutters margin etter å ha ristet av seg det som var igjen av feltet på andre runde i terrenget.

– Det gikk ikke fort, men det gikk da i hvert fall framover. og Ole (Hem) kjørte lenge sammen, men utpå andre runden dro jeg ifra Ole i bakken og da fikk jeg en luke som bare ble større og større, sier Hasund Eid til Terengsykkel.

Annonse

Hasund Eid gjorde unna den krevende løypa, som var oppdatert med vesentlig mer sti enn tidligere utgaver i anledning Norgescupstatus, på 3:04:57, mens Ole Hem klokket inn til andreplass på 3:08:45.2.

– Det viktigste i dag var å sykle bra teknisk og ikke stresse men bare la sykkelen gå. Det var mye myr og utrolig seigt. Jeg tror det er det mest gjørmete rittet jeg noen gang har syklet, sier Hasund Eid, som tok sin første seier for sesongen.

– Emil var klart sterkest i dag. Da han stakk på andrerunden prøvde både Thomas Engelsgjerd og jeg å henge på. Men først slapp Thomas, for han tryna på det sleipe underlaget, og da vi kom til den lange bakken igjen kjente jeg at jeg måtte slippe opp litt. Da fikk Emil en luke, og da måtte jeg finne min egen fart og sikre sammenlagtseieren, sier Hem.

Vidar Mehl ble nummer tre.

Topp 3 menn senior
1. Emil Hasund Eid, Kloppa Offroadklubb, 3:04:57.1
2. Ole Hem, Romeriksåsen SK/Swix Hard Rocx, 3:08:45.2
3. Vidar Mehl, Raufoss & Gjøvik SK/ Swix Hard Rocx, 3:09:34.1

Saken fortsetter under

Vidar Mehl - Stomperudrittet 2017 - Jon Wiik 1400x933
Vidar Mehl var glad for å komme i mål etter sine 65 kilometer i Sørums fineste gjørme. Foto: Jon Wiik

Vidar Mehl var glad for å komme i mål etter sine 65 kilometer i Sørums fineste gjørme. Foto: Jon Wiik

– Det gikk fasken ikke framover
I dameklassen vant Hildegunn Gjertrud Hovdenak foran Sunniva Dring. Der var det langt tettere oppgjør om seieren. Bak dem var det en god luke ned til Team Terrengsykkels Rakel Birkeli, som sikret seg tredjeplassen.

– Jeg følte ikke at jeg hadde kontroll selv om jeg lå foran hele veien. Hver gang jeg så meg tilbake, så var hun fortsatt der, sier Hovdenak, som også fikk det tungt på slutten.

– Jeg er glad for seieren i dagens ritt. De siste tre kilometerne føltes det som jeg sto helt stille. Jeg tråkket og tråkket men det gikk fasken ikke framover, forteller hun.

Dring slet med mye av det samme under dagens forhold.

– Jeg så ryggen Hildegunn i flere mil men hadde ikke nok krutt til å tette luka i dag. Det var sjeldent mye gjørme der ute, og jeg fikk ikke helt flyt-følelsen. Men det er helt sikkert en morsom løype under litt tørrere forhold, sier Dring.

Sammenlagtseier for sesongen ble det også, selv om akkurat den var i boks allerede før dagens finalerunde.

– Det er kjekt å vinne sammenlagt, men det betyr ikke så veldig mye. Det hadde vært artigere å vinne serien dersom det var flere med, sier Hovdenak.

Topp 3 kvinner senior
1. Hildegunn Gjertrud Hovdenak, Nesset CK, 3:38:26.1
2. Sunniva Dring, Sagene IF Sykkel/Team Milsluker’n, 3:39:06.5
3. Rakel Birkeli, Hammerfest SK/Team Terrengsykkel, 3:53:02.6

Saken fortsetter under

Hildegunn Gjertrud Hovdenak - Stomperudrittet 2017 - Jon Wiik 1400x933
Hildegunn Gjertrud Hovdenak lå foran hele veien, men Sunniva Dring (i bakgrunnen) ga aldri opp kampen. I mål skilte 40 sekunder. Foto: Jon Wiik

Hildegunn Gjertrud Hovdenak lå foran hele veien, men Sunniva Dring (i bakgrunnen) ga aldri opp kampen. I mål skilte 40 sekunder. Foto: Jon Wiik

Omstart etter manglende merking
Rittet fikk imidlertid en uvanlig start. Etter at elitegutta hadde syklet den første sløyfen, og skulle ut på sløyfe nummer to, omtrent 20 minutter etter start, så manglet løypemerkingen. Teten surret fram og tilbake en stund.

– Så kom mastercupfeltet, og der satt det en kar som hadde kjørt gjennom løypa i forkant og som visste hvor vi skulle, så det reddet jo dagen litt. Men det ble nesten som en ny start på rittet, for innen vi kom videre var jo alle samlet igjen, forteller Hem. 

Storeslem på sammenlagten
Selv om Hasund Eid vant dagens ritt, var det likevel Ole Hem og lagkameratene fra Swix Hard Rocx hele sammenlagtpallen for sesongen:  med lagkollegaene Vidar Mehl på og Fredrik Haraldseth på henholdsvis andre- og tredjeplass.

– Det er veldig gøy å vinne sesongen sammenlagt. Det er et bevis på at man har vært jevnt god hele sesongen og ikke bare til ett eller to ritt som man topper formen til, sier Hem, som fikk stang-ut på Birkebeinerrittet. 

Ole Hem - Hildegunn Gjertrud Hovdenak - Stomperudrittet 2017 - Jon Wiik 1400x933
Ole Hem og Hildegunn Gjertrud Hovdenak vant Norgescupen maraton sammenlagt. Foto: Jon Wiik

Ole Hem og Hildegunn Gjertrud Hovdenak vant Norgescupen maraton sammenlagt. Foto: Jon Wiik