Satser på to VM i 2017

Hildegunn Hovdenak vil gå fra sykesengen til å sykle både maraton-VM i terreng og landeveis-VM i 2017.

Sist oppdatert: 26. februar 2017 kl 07.00
Hildegunn Gjertrud Hovdenak satser friskt for sesongen 2017. Om hun holder seg frisk og rask, er målet både VM maraton i Tyskland og landeveis-VM i Bergen. Foto: Privat
Hildegunn Gjertrud Hovdenak satser friskt for sesongen 2017. Om hun holder seg frisk og rask, er målet både VM maraton i Tyskland og landeveis-VM i Bergen. Foto: Privat
Lesetid: 3 minutter

Andalucia Bike Race 2017

Hva: UCI XCS C1 etapperitt
Hvor: Cordoba og Linares i Andalucia, Spania
Hvem: Elite og amatører fra 18 år og eldre, solo og lag. Totalt rundt 800 deltakere fra over 30 nasjoner
Dato: 26. februar til 3. mars 2017
Distanse: 413km fordelt på seks etapper
Profil: Totalt 973 høydemeter
Etappe 1: Villafranca-Cordoba 31.1km, 1118 høydemeter
Etappe 2: Cordoba, 80km, 1803 høydemeter
Etappe 3: Cordoba, 79.4km, 2039 høydemeter
Etappe 4: Andujar, 69.7km, 1885 høydemeter
Etappe 5: Linares, 103.7km, 1911 høydemeter
Etappe 6: Linares, 49.3km, 976 høydemeter
Hjemmeside 

Alt avhenger imidlertid av helsa. Hildegunn Gjertrud Hovdenak har ikke konkurrert skikkelig på snart et år. Hele 2016-sesongen gikk tapt i sjukdom og mer sjukdom fra mars til oktober.

Men i det siste har 31-åringen vært i bedre form. O2-testen forrige fredag var slett ikke verst til tross for at den ble gjennomført dagen etter en hardøkt. Og søndag debuterer hun i Andalucia Bike Race på totalt 413km og nesten 10.000 høydemeter fordelt på seks etapper.

– Jeg er spent på å se om kroppen tåler det. Jeg har aldri syklet et etapperitt på terreng før, og jeg føler ikke at jeg er i noen toppform, men det er det vel kanskje ikke så mange andre som er heller. Jeg kommer nok til å få juling, spørsmålet er bare hvor mye juling jeg får, sier Hovdenak, som håper å få noen svar denne uka.

– Det første målet med rittet er å holde meg frisk gjennom hele uka. Det andre er å få konkurransetrening, og få på plass den mentale biten. Så får jeg se om jeg greier å prestere. Men da må jeg kjøre optimalt basert på mine styrker og svakheter og utnytte meg sjøl og sykkelen best mulig. Men jeg kan ikke legge for mye i det heller. Det er fortsatt veldig tidlig i sesongen, sier hun.

Les også: – Jeg går for mitt livs sesong neste år 

Vil ha med seg to VM
Årets maraton-VM går 25. juni i Singen i Tyskland, og er en av Hovdenaks favoritt-løyper. Her har hun prestert bra flere ganger: hun vant rittet i 2014 og var vært nær pallen  i EM i 2015.

– Sånne muligheter til å få et bra resultat i VM som nå i Singen får jeg nok aldri igjen. Det er en veldig bra løype for meg, og jeg har ambisjoner og mål om pallen, sier hun.

Les også: Tre sekunder fra pallen i EM 

Saken fortsetter under

Gunn-Rita Dahle Flesjå Hildegunn Hovdenak EM Singen 2015 foto NCF 1400x924
Hildegunn Gjertrud Hovdenak ble nummer fem i EM maraton 2015 i Singen, der VM går i år. Her med Gunn-Rita Dahle Flesjå, som ble nummer fire, bare ett sekund foran. Foto: Privat

Hildegunn Gjertrud Hovdenak (til høyre) ble nummer fem i EM maraton 2015 i Singen, der VM går i år. Her med Gunn-Rita Dahle Flesjå, som ble nummer fire, bare ett sekund foran. Foto: Privat

Landeveis-VM i Bergen i september er også attraktivt. Helst vil Hovdenak ha med seg begge, men hun vet det vil bli vanskelig.

– Jeg får ingen mulighet til å vise meg fram på landevei før i slutten av april. Og det er jo heller ikke heldig at VM i Singen går samme dag som fellesstarten i landeveis-NM. Men som syklist kan jeg jo ikke la være å prøve å komme med i troppen, sier Hovdenak, som tok NM-gull på landevei fellesstart i 2012.

Les også: Hovdenak fikk ilddåp i VM 

Dårlig tid
Det er lenge til VM i Tyskland 25. juni og enda lenger til VM i Bergen i september, men Hovdenak syns ikke hun har mer enn tiden av veien.

– Jeg føler at jeg har veldig dårlig tid, og jeg føler at jeg absolutt ikke vet hvor landet ligger. Derfor er det viktig å komme i konkurransemodus nå, så jeg får testet både kroppen og hodet, sier hun.

– Men sesongen er på ingen måte spikret. Jeg må først finne ut av om jeg greier å holde meg frisk. 

Som abonnent på et av Fri Flyts magasiner får digital tilgang på alle plussartikler. Se for eksempel:

BESTILL ABONNEMENT: Det beste TERRENGSYKKEL-innholdet hjem i postkassen.

Publisert 26. februar 2017 kl 07.00
Sist oppdatert 26. februar 2017 kl 07.00
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen