/ EM

Tre sekunder fra pallen i EM

Hildegunn Gjertrud Hovdenak ble nummer fem i EM i maraton i Tyskland – ett sekund bak Gunn-Rita Dahle Flesjå, tre sekunder fra pallen og under 10 sekunder fra seier.

Sist oppdatert: 10. mai 2015 kl 18.12
Hildegunn Gjertrud Hovdenak (til venstre) var bare ett sekund bak Gunn Rita Dahle Flesjå på EM terrengsykkel maraton i Singen i Tyskland i helga. Foto: Privat
Hildegunn Gjertrud Hovdenak (til venstre) var bare ett sekund bak Gunn Rita Dahle Flesjå på EM terrengsykkel maraton i Singen i Tyskland i helga. Foto: Privat
Lesetid: 3 minutter

Etter 80 kilometer i terrenget var det i det hele tatt svært tett i toppen. Tyske Sabine Spitz klokket inn på 3:10:35, som Europamester i terrengsykling maraton.

Spitz ble dømt først, foran sveitsiske Jolanda Neff,men de to fikk registrert samme tid i mål. Esther Süss fra Sveits ble nummer tre, seks sekunder bak Spitz og Neff. Deretter gikk det bare to sekunder før Gunn-Rita Dahle Flesjå freste inn til fjerdeplass med tida 3:10:43, og så kom Hildegunn Gjertrud Hovdenak altså hakk i hæl på 3:10:44.

– Det er veldig moro at det bare er ni sekunder opp til førsteplassen, men samtidig er det jo bitelitt surt også, da, sier hun.

– Det er mitt beste resultat i mesterskap. Jeg spilte kortene mine litt feil på slutten, men hvis jeg hadde gjort det litt smartere og hatt litt mer igjen på innspurten, så er ikke pallen helt uoverkommelig, sier Hovdenak etter rittet.

Fullstendige resultater elite kvinner 

Hovdenak hadde gledet seg til rittet og hadde store ambisjoner i forkant av EM.

– Jeg vant det rittet i fjor, og det er en løype som passer meg bra, uten altfor mange lange stigninger. Det pleier å være min død, sier Hovdenak.

– Det er motbakkene som er mitt svakeste punkt, og jeg falt av noen ganger i dag også. Men det er ingen av bakkene her som er så lange så da greide jeg å sykle meg opp igjen. Det virket jo nesten som de ventet på meg. Jeg vet jo at de ikke gjorde det, men jeg sa det til meg sjøl, sier Hovdenak.

Les også: Hovdenak og Engelsgjerd tok første stikk på Helgøya 

Nå er det Frænarittet med 54km og over 950 høydemeter på torsdag som er neste for Hovdenak. Deretter venter Montebellorittet 23. mai, som er neste runde i Norgescupen maraton, Terrengsykkelrittet 30. mai og så NM tempo i juni, som de neste store høydepunktene på terminlista til Hovdenak.

 – Det er økonomien som setter rammene for hva jeg kan prioritere, og det eneste andre store utenlandsprosjektet er Swiss Epic på slutten av sesongen, sier Hovdenak, som samtidig takker klubben Nesset CK for støtten.

– Klubben er bra til å støtte meg, sier hun.

Blant gutta ble Lars Granberg fra Sepura Toyota racing with Birk beste norske på 45 plass, drøyt 20 minutter bak vinneren Jaroslav Kulhavy fra Tsjekkia. Kulhavy gjorde unna de tøffe 98 kilometerne på 3:22:02, mens Granberg var inne på 3:42:15. Thomas Engelsgjerd fra ABAX-Hardrocx ble nummer 70 på 3:54:37.

Fullstendige reslultater elite menn

Helgøyatråkket var første ritt i Norgescup maraton 2015. Se bildereportasje fra rittet her 

Hildegunn Gjertrud Hovdenak - Helgøyatråkket 2015 - Foto Kristoffer Kippernes 1400x924
HILDEGUNN GJERTRUD HOVDENAK vant Helgøyatråkket forrige helg, og det viste seg å være god oppkjøring mot EM. Foto: Kristoffer Kippernes

HILDEGUNN GJERTRUD HOVDENAK vant Helgøyatråkket forrige helg, og det viste seg å være god oppkjøring mot EM. Foto: Kristoffer Kippernes

Publisert 10. mai 2015 kl 18.12
Sist oppdatert 10. mai 2015 kl 18.12
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen