Kristin Aamodt fra Team Milsluker’n ble nummer sju totalt, og merker at de drøyt 20 mila fra Trans-Østerdalen forrige helg fortsatt satt i kroppen. Engadin Bike Giro, som ble arrangert for første gang, gikk på over 2000 meters høyde og serverte deltakerne 5.637 høydemeter fordelt på drøyt 150km over tre etapper: et kort bakkeritt på fredagen (10km/ 788 høydemeter) og to maratonetapper på lørdag og søndag, hver på cirka 75km og 2500 høydemeter. Det koster.

– Det har ikke gått så veldig bra resultatmessig her nede. Det var nok litt tøft med to etapperitt på rad, og jeg merket at jeg fortsatt var sliten etter Trans-Østerdalen, sier Aamodt, som likevel ikke angrer på at hun stilte.

Annonse

Les også: Dramatisk avslutning på Trans-Østerdalen 

– Jeg var absolutt ikke uthvilt etter Trans-Østerdalen og følte meg egentlig ganske sliten hele rittet. Dermed endte jeg på sjuendeplass i et sterkt startfelt.. Men er mest fornøyd med opplevelsen. Dette er et superfint ritt i utrolig flotte omgivelser, og jeg tror det kan være gøy for flere å legge sommerferien hit neste år, sier Aamodt.  

Saken fortsetter under

Engadin 2016 Foto Kai Sauser 1400x932
Ingenting i veien med utsikten selv om beina var tunge. Foto: Kai Sauser

Ingenting i veien med utsikten selv om beina var tunge. Foto: Madlaina Walther

– Jeg merket allerede på bakkerittet at formen var ganske dårlig. Inn i første bakken merket jeg at beina ble sure tidlig, mens både pulsen og watten var lav. Ikke bra! Det at Trans-Østerdalen skulle være oppladning til dette rittet var nok bare en unnskyldning for at jeg hadde lyst til å kjøre begge deler, planen var nok egentlig ganske dårlig og jeg følte meg ikke uthvilt da jeg sto på startstreken fredag. Kombinert med høyden bidro kanskje dette til den dårlige formen. Litt bedre ble det på lørdag og søndag da de andre også begynte å bli slitne, men det gikk fortsatt sakte, forteller Aamodt.

I Trans-Østerdalen vant hun samtlige etapper og sammenlagtseieren med overlegen margin, og på etapperittet La Rioja Bike Race i Spania i mai, kjørte hun seg inn på pallen både på siste etappe og for rittet sammenlagt.

Les også: Aamodt på pallen i Spania 

Stjernespekket felt
Det var tett mellom stjernene både i dameklassen og herreklassen. Blant damene var det Nadia Walker fra Sveits som vant foran Hielke Elferink fra Nederland. Sistnevnte kjører også Birkebeinerrittet i august.

Karl Platt fra Tyskland vant eliteklassen for menn foran Hansueli Stauffer.

Topp 3 menn elite
1. Karl Platt, Team Bulls (Tyskland), 7:14:18.3
2. Hansueli Stauffer, BiXS Pro Team (Sveits), 7:18:04.4
3. Jeremy Hugenin,  BiXS Pro Team (Sveits), 7:24:33.6

Topp 3 kvinner elite
1. Nadia Walker, Bikewelt Giesler/Radsport Altdorf (Sveits), 8:57:18.2
2. Hielke Elferink, Craft Rocky Mountain Factory (Nederland), 9:07:39.7
3. Milena Lantwiing, BiXS Pro Team (Sveits), 9:20:49.2
--
7. Kristin Aamodt, Team Milsluker’n, 10:01:09.3

BESTILL ABONNEMENT: Det beste TERRENGSYKKEL-innholdet hjem i postkassen. 

engadin Bike Giro 2016 - Sauser 800x
Det var ingenting å utsette på utsikten i Engadin Bike Giro. Foto: Privat

Det var ingenting å utsette på utsikten i Engadin Bike Giro. Foto:  Madlaina Walther