– Da Anders (Fiskvik) fikk skulderen ut av ledd i dag, måtte hele teamet stoppe å bryte den på plass, for så å kjøre inn igjen feltet og gå i nytt brudd inn mot mål. Tor Halvor Bjørnstad-Tuveng tok ansvar for reponeringen, mens Eirik fikk ansvar å kjøre inn igjen feltet som stakk, forteller Per Roger Bekken i arrangementskomiteen.

Til slutt var det Eirik Fiskvik som var førstemann i mål på Koppang. Han var inne på 4:12:30, ett sekund foran Tor Halvor Bjørnstad-Tuveng og lillebror Anders Fiskvik, som begge fikk notert 4:12:31 for etappen. 

Les også:
Slik gikk etappe 1: Repshus og Aamodt raskest i Trans-Østerdalen  
Slik gikk etappe 2: Aamodt fortsetter ledelsen 

Oppkjøring til Alpene
I dameklassen var både etappeseier og sammenlagtseier nærmest plankekjøring for Kristin Aamodt fra Team Milsluker’n, som har økt forspranget sammenlagt for hver dag. På siste etappe var hun inne på 4:43:51, nesten et kvarter foran Hanne Alstad på andreplass.

Aamodt, som kjørte Trans-Østerdalen for første gang, brukte det tre dager lange etapperittet som en del av oppladingen mot Engadin Bike Giro i Sveits til helga.

– Det er jo helt annerledes enn i Alpene, og det blir mye flere høydemeter per dag i Sveits, men 11 mil på en etappe er tøft nok, og det var utrolig flott natur her, sier hun.

Naturperler på løpende bånd
Aamodt trekker fram både andreetappen gjennom Team Trek Mesterhus singletrack-nettverk på Tynset og turen over Fonnåsfjellet søndag som store høydepunkter for helga.

– De fineste stiene var på lørdag takk til Tor Halvor for det, og over fjellet kan du sitte i rulla å se på naturen. Det er stort med den rødbrune stien som skjærer gjennom den hvite mosen, de grønne buskene og kontrastene. Dette er et utrolig flott ritt, og jeg er imponert over selve arrangementet. Det var mange funksjonærer i løypa, flinke frivillige på matstasjonene, folk i løypa som var flinke til å heie hele veien, sier Aamodt.

Saken fortsetter under

Kristin Aamodt - etappe 1 TØ 2016 - Foto TØ 1400x933
Kristin Aamodt fra Team Milslukern vant både samtlige etapper og sammenlagtseieren i Trans-Østerdalen 2016. Foto: arrangøren

Kristin Aamodt fra Team Milslukern vant både samtlige etapper og sammenlagtseieren i Trans-Østerdalen 2016. Foto: arrangøren 

Topp 3 menn elite sammenlagt
1. Tor Halvor Bjørnstad-Tuveng, Team Trek Mesterhus, 8:51:04
2. Anders Fiskvik, Team Trek Mesterhus, 8:54:14
3. Eirik Fiskvik, Team Trek Mesterhus, 8:55:35

Topp 3 menn elite etappe 3
1. Eirik Fiskvik, Team Trek Mesterhus, 4:12:30
2. Tor Halvor Bjørnstad-Tuveng, Team Trek Mesterhus, 4:12:31
3. Anders Fiskvik, Team Trek Mesterhus, 4:12:31

Topp 3 kvinner elite sammenlagt
1. Kristin Aamodt, Team Milsluker’n, 10:13:48
2. Hanne Alstad, Kongsberg IF Sykkel, 10:44:08
3. Anne Beathe Lie, Midnattsol CK, 11:24:40

Topp 3 kvinner elite etappe 3
1. Kristin Aamodt, Team Milsluker’n, 4:43:51
2. Hanne Alstad, Kongsberg IF Sykkel, 5:01:06
3. Anne Beathe Lie, Midnattsol CK, 5:24:15

Fullstendige resultater alle klasser og etapper

BESTILL ABONNEMENT: Det beste TERRENGSYKKEL-innholdet hjem i postkassen.