Steffan Hartz Repshus klokket inn på 1:54:00, og var inne ett sekund foran lokalfavoritten Andres Fiskvik etter 55km med start og mål på Tynset. Det ble likevel seier til begge, da Repshus kjører turrittklassen og Fiskvik stiller i eliteklassen.

– Det er jo litt moro å ta ungdommen, selv om jeg ikke tror Anders var helt på sitt beste i dag. Han virket litt seigere i beina enn vanlig, sier Repshus, som bikker 50 i løpet av året.

For Repshus var Trans-Østerdalen en av forsommerens høydepunkter og etappen rundt Savalen er en han har et godt forhold til. Den har han vunnet før, og dette er terreng han trives i.

Les også: Wold og Hagen overlegne i Trans-Østerdalen 

Han får riktignok ikke muligheten til å kjempe om sammenlagtseieren i årets etapperitt, men spår at det vil bli seigt for Fiskvik å holde Tor-Halvor Bjørnstad Tuveng bak seg helt til mål på Koppang på søndag.

I eliteklassen for menn ble det for øvrig storeslem til Team Trek Mesterhus: lillebror Eirik Fiskvik var inne 21 sekunder bak Tor Halvor Bjørnstad Tuveng, etter å ha ladet opp til rittet med sjukdom. 

Overlegen seier til Aamodt
Blant damene var det ingen tvil om hvem som vant. Kristin Aamodt fra Team Milsluker’n stakk fra resten av jentene fra start, og hadde over seks minutters margin ned til Hanne Alstad på andreplass.

Aamodt var inne på 2:08:09, mens Alstad var i mål på 2:14:47.

Les også: Aamodt på pallen i Spania 

Positivt overrasket
Aamodt er en veteran i etapperittsammenheng, og Trans-Østerdalen er hennes 14 av sorten, men første i Norge.

– Jeg visste veldig lite om rittet på forhånd annet enn at Ola Kjøren, som vant her i fjor, sa det var tøffere enn han hadde trodd. Og siden jeg ikke har kjørt ritt siden Terrengsykkelrittet føltes det litt tøffere enn det burde i de første bakkene, men det kom seg på slutten. Jeg kjenner at kroppen må i gang litt igjen, sier Aamodt.

Hun er så langt imponert over arrangementet og løypa.

– Det er veldig gøy med et norsk etapperitt, og det var kjempeproft arrangert med god speaker i mål, bra funksjonærer og god stemning i løypa, sier Aamodt, som gleder seg til nye 75km i morgen.

– På andre etappe er det mer sti og det liker jeg, sier hun.

Også lørdagens etappe har start og mål på Tynset. Søndag går siste etappe. Den har start på Tynset og målgang på Koppang, totalt rundt 110km.

CK Victoria med Frode Jermstad og Gaute Bere var raskeste team i lagkonkurransen. De krysset målstreken på 1:58:55, og var 1:59 foran Team Gubbehufs. I dameklassen var det Skagerrak Sportsklubb med Live Kåsa Svarstad og Anne Cathrine Hansen som gikk av med seiere. De var inne på 2:13:30.

Topp 3 menn
1. Steffan Hartz Repshus, 1:54:00
2. Anders Fiskvik, Team Trek Mesterhus, 1:54:01
3. Tor Halvor Bjørnstad Tuveng, Team Trek Mesterhus, 1:54:08

Topp 3 kvinner
1. Kristin Aamodt, Team Milsluker’n, 2:08:09
2. Hanne Alstad, Kongsberg IF Sykkel, 2:14:47
3. Anne Beathe Lie, Midsnattsol CK, 2:19:16

Fullstendige resultater alle klasser 

BESTILL ABONNEMENT: Det beste TERRENGSYKKEL-innholdet hjem i postkassen.