Kristin Aamondt i Team Milsluker’n åpnet det tre dager lange etapperittet i Nord-Spania med stang ut og fjerdeplass på første etappe. Lørdag sikret hun seg plass på pallen og på avsluttende etappe søndag ble det andreplass. Det holdt til tredjeplass sammenlagt for rittet, og det er Aamodt godt fornøyd med.

– La Rioja er et utrolig kult ritt med god stemning og masse fin singletrack, så dette var en bra oppkjøring til sesongen i Norge, sier hun, og legger til at på lørdag er hun på plass på start i Montebellow.

Annonse

Bratt og krevende
La Rioja Bike Race består av tre etapper. Den første er 61.25km lang med 1808 høydemeter, den neste er på 82.29km med 2623 høydemeter og siste etappe er på 54.74km med 1506 høydemeter. Totalt er det 198km og 5937 høydemeter, samt en del teknisk terreng.

– Rittet har ganske slitsomme bakker og en må ha fokus på smal singletrack på vei nedover. Dessuten var det litt vått i løypa i år. Jeg kjørte med for høyt dekktrykk første dagen, og det endte via en glatt rot og på hodet i en tornebusk. Litt klønete, men sånn går det hvis man mistet fokus lite grann, sier Aamodt, som likevel kjørte inn til fjerdeplass til tross for uhell.

Les også: 100 prosent sveitsisk håndverk 

Sterkt felt
– Jeg er godt fornøyd med tredjeplass i går og andreplass i dag. Jeg hadde egentlig ingen ambisjoner annet enn å ha det gøy, da dette er første rittet mitt i år, men er jo alltid moro med pallplass, da, sier hun.

– For to år siden slo jeg Sandra Santanyes Murillo som kom på andre plass sammenlagt nå, men hun var sterk i år, så hun var nok lysten på revansje, antyder Aamodt, og legger til at Santanyes Murillo i mellomtida også er blitt spansk mester i maraton.

Claudia Galicia Cotrina vant rittet.

Kristin Aamodt - Claudia Galicia Cotrina - Sandra Santanyes Murillo - La Rioja 2016 stage 3 - Foto Arrangøren
Kristin Aamodt (til venstre) på andreplass bak Claudia Galicia Cotrina og spansk maratonmester Sandra Santanyes Murillo til høyre. Foto: Arrangøren