Sterkt felt til siste test før NM

Furusjøen Rundt er viktig både som oppkjøring til NM og som en del av Norgescupen maraton.

Sist oppdatert: 19. juli 2016 kl 07.00
Furusjøen Rundt Rittet er tredje runde i Norgescup maraton 2016, men også siste formtest før NM Femundrittet 30. juli. Foto: Stig Haugen
Furusjøen Rundt Rittet er tredje runde i Norgescup maraton 2016, men også siste formtest før NM Femundrittet 30. juli. Foto: Stig Haugen
Lesetid: 4 minutter

Blant gutta ligger det an til harde oppgjør med et sterkt og dypt felt av på startstreken. Furusjøen Rundt er viktig både fordi det er en del av norgescupen, og fordi det er siste sjanse ti å teste utstyr og måle krefter med konkurrentene før NM Femundrittet 30. juli.

Eskil Evensen-Lie fra Kloppa Offroadklubb, som takket nei til VM-plass i rundbane i slutten av juni, er en kløpper på teknisk terreng. Klubbkompisen Emil Hasund-Eid er også skarp over stokk og stein. Og Greg Saw fra Team Hardrocx-ABAX racing with Birk er alltid å regne med.

Se startlista her 

Vidar Mehl fra Sepura Toyota racing with Birk har kjørt sterkt både i terrenget og på landeveien i det siste, og vant Valdresrittet med ny løyperekord i helga, men velger å kjøre Moratråkket i Østerdalen i stedet for Norgescupen.

– Det har vært ganske mye i det siste, og jeg føler meg godt i rute, så jeg tror Moratråkket passer meg bra som siste finpuss før NM, sier Mehl. 

Les også: Mehl og Gjelten Valdresrittet 

Saken fortsetter under

CF Hagen - Furusjøen Rundt 2015 - Fredrik Weikle 960x
Carl Fredrik Hagen vant Furusjøen Rundt i fjor. Foto: Fredrik Weikle

Carl Fredrik Hagen vant Furusjøen Rundt i fjor. Foto: Fredrik Weikle

Sveum jakter på ny NC-seier
Rundbanespesialisten Elisabeth Sveum vant Bukkerittet 25. juni, som var siste runde i Norgescup maraton, og nå er hun tilbake etter mer i Furusjøen Rundt 23. juli.

Hun kjører det 57km lange rittet for første gang, og er både spent og klar for det som venter.

– Jeg gleder meg skikkelig. Det blir en ny utfordring, sier Sveum, som foreløpig ikke vet om hun vil satse på hardtail eller fulldemper.

– I Bukkerittet var det helt klart en fulldemperløype, så der digget jeg løypa med Top Fuel 9.8. Jeg tror ikke løypa i Furusjøen Rundt har så mye teknisk sti som Bukkerittet, men vi får se hvilken sykkel jeg velger, sier hun, og forklarer at det er flere faktorer som vil spille inn.

– For meg blir dette et nytt ritt med ny løype og da blir det andre faktorer som spiller inn. Er det mye grusvei er det lettere å henge på hjul og jentene vil da ligge mer samlet- Er det mye terreng vil feltet fort bli splittet. Time will show, sier Sveum, som vet det blir mange om beinet.

Klubbvenninna Marit Sveen er en av dem, og har så langt denne sesongen vist stigende form i de lange rittene. Martine Stenbro fra IF Frøy kommer rett fra suksess i det sju dager lange etapperittet BC Bike Race i Canada. Kathrine Hofstad fra IF Frøy kjørte sterkt i maratoncupen i fjor, og Team Terrengsykkels Wibekke Ombye overrasket både seg selv og konkurrentene med sterk kjøring der.

Saken fortsetter under

Dring - Sveum - Mona Hallingrød - Bukkerittet 2016 - Foto Arrangøren 1200x
Elisabeth Sveum vant Bukkerittet, som var andre runde i Norgescupen, foran Sunniva Dring og Mona Hallingrød. Foto: Arrangøren

Elisabeth Sveum vant Bukkerittet, som var andre runde i Norgescupen, foran Sunniva Dring og Mona Hallingrød. Foto: Arrangøren

Dette er stillingen i Norgescupen maraton etter to av fem ritt:
Menn senior
1. Eskil Evensen-Lie, Kloppa Offroadklubb, 1020 poeng
2. Emil Hasund Eid, Kloppa Offroadklubb, 810p
3. Christian Amdahl, Solør CK, 690p

Kvinner senior
1. Sunniva Dring, Sagene IF/Team Milsluker’n, 1080 poeng
2. Linda-Kristine Bjerke, Glåmdal SK, 660p
3. Elisabeth Sveum, SK Rye, 600p

Slik blir Furusjøen Rundt 2016
NC kvinner senior og menn junior sykler 57km, mens NC menn senior sykler 73km. NC kvinner junior sykler 32km.

Furusjøen Rundt inngår også i Mastercup terreng 2016. Deltakerne i Mastercupen sykler samme distanser som menn og kvinner senior i den ordinære Norgescupen.

Slik gikk det i Furusjøen Rundt 2015 

Turrittet på 70km har som tidligere år seedingsstatus til Grenserittet og Birkebeinerrittet. Dessuten kjøres det også i år Pathfinder klasser i 73-km løypa, åpent for alle fra 19 år og eldre. Videre er 32km-løypa åpen som trimritt for menn og kvinner, og det kjøres 14km for ungdom samt eget barneritt.

– Det er attraktivt og kjempeviktig for oss å være Norgescuparrangør. Det gjør at eliten kommer. Men seedingsstatus til Birken og Grenserittet er like viktig for oss. Det gjør at vi trekker mange mosjonister, så vi gjør alt vi kan for å legge til rette for både eliten og turryttere, sier Ole-Petter Brendstuen, som er daglig leder i arrangørklubben Kvam IL.

BESTILL ABONNEMENT: Det beste TERRENGSYKKEL-innholdet hjem i postkassen. 

FAKTA FURUSJØEN RUNDT

Dato: 23.juli
Sted: Rudland Fjellsenter, Rondane
Seeding: Birkebeinerrittet, Grenserittet
Mer informasjon: http://www.furusjoenrundt.no

NC menn senior, Mastercup menn:

  • Lengde 73 km

  • Ant. høydemeter 3.000 m

  • Stipulert vinnertid cirka 4 timer

NC kvinner senior, menn junior, Mastercup kvinner:

  • Lengde 57 km

  • Antall høydemeter 1.760 m

  • Stipulert vinnertid NC Kvinner cirka 3:25

Publisert 19. juli 2016 kl 07.00
Sist oppdatert 19. juli 2016 kl 07.00
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen