Lønn som fortjent

Danske Jacob Hjelmborg stoppet og hjalp en medsyklist som trynet under Furusjøen Rundt og får gratis start i 2017.

Sist oppdatert: 28. juli 2016 kl 11.01
Danske Jacob Hjelmborg stoppet og hjalp en uheldig medsyklist under Furusjøen Rundt i helga. Nå inviteres han tilbake med gratis startnummer i 2017. Foto: Iver Røssum
Danske Jacob Hjelmborg stoppet og hjalp en uheldig medsyklist under Furusjøen Rundt i helga. Nå inviteres han tilbake med gratis startnummer i 2017. Foto: Iver Røssum
Lesetid: 2 minutter

Rittledelsen i Furusjøen Rundt er imponert og rørt over danskens omtanke for andre syklister i rittet, og byr Hjelmborg på gratis startnummer til rittet i 2017.

– Vi mener dette er et eksempel til etterfølgelse, der en medsyklist og konkurrent stopper og hjelper en annen. Slike syklister fortjener en ekstra oppmerksomhet, sier Ole-Petter Brendstuen, som er daglig leder i arrangørklubben Kvam IL.

Les også: Sveum og Evensen-Lie vant Furusjøen Rundt 

På Terrengsykkels forum takke den uheldige syklisten både Hjelmborg og arrangøren for innsatsen.

«Ellers vil jeg si tusen takk for ett fantastisk flott ritt. Ble jo litt fuktig i løypene... Men veldig bra gjennomført! Måtte dessverre bryte etter en skikkelig tryn i en steinrøys. Gikk greit i begynnelsen, men så klarte jeg ikke å prate og sleit med å bevege armene. Litt skremmende opplevelse, men fikk god hjelp og støtte av medsyklister og støttepersonell. Kom meg etter hvert og syklet raskeste vei til mål i rolig tempo. Spesiell takk til "dansken" som ble værende og ringte Røde Kors!»

Uhell kan skje den beste. Da Terrengsykkel-TV skulle til Forgnerseteren for å filme episode 2 av Stipatruljen gikk programlederen på snørra og brakk fire ribbein. Les mer: Dramatikk i Frognerseteren 

Brendstuen understreker at til tross for stort fokus på sikkerhet i og rundt rittet, er de likevel avhengige av at deltakerne viser omtanke når uhellet er ute.

– Furusjøen Rundt har milevis med stier langt utenfor allfarvei, og det at konkurrentene i løypa tar vare på hverandre er svært viktig for oss med tanke på å få til et godt arrangement. Vi setter derfor vi stor pris på den innsatsen «dansken», altså Jacob Hjelmborg, gjorde og vil derfor invitere han tilbake neste år med gratis start, sier Brendstuen, og fortsetter:

– Vi oppfordrer videre alle syklister som kommer opp i slike situasjoner om å ta en «dansk» en og hjelpe. Disse er rittets vinnere, sier han.

BESTILL ABONNEMENT: Det beste TERRENGSYKKEL-innholdet hjem i postkassen. 

Publisert 28. juli 2016 kl 11.01
Sist oppdatert 28. juli 2016 kl 11.01
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen