Duket for knalldag i Rondane

Det er kun få timer igjen til påmeldingen stenger for Furusjøen rundt. Etter en særdeles våt vår, er kontrastene store til de fantastiske forholdene som venter syklistene i Rondane til helgen.

Av: NULL
Sist oppdatert: 24. juli 2013 kl 00.00
DRØMMEFORHOLD: De lokale i Kvam kan fortelle om eventyrlige forhold i løypen et par dager før det hele braker løs. Foto: Furusjøen rundt
DRØMMEFORHOLD: De lokale i Kvam kan fortelle om eventyrlige forhold i løypen et par dager før det hele braker løs. Foto: Furusjøen rundt
Lesetid: 3 minutter

- Det er drømmeforhold i løypen. I løpet av de siste ukene har det tørket opp mye, selv om det fortsatt er vått enkelte steder. Nå er det 25 grader og strålende sol, så det er nesten for varmt, sier Ole-Petter Brendstuen i Kvam idrettslag.

Det står i stor kontrast til flommen innbyggerne i Kvam opplevde tidligere i år da store vannmasser dro med seg det som var av vei og bebyggelse i bygda.

- Vi mistet flere kilometer av fylkesveien der løypen går. Nå er den i all hovedsak i orden, men i norgescupløypen for senior er det et parti der asfalten ikke er mer enn et par meter bred. Her kan det bli heftig. Den delen av løypen som går oppe på fjellet tok minimal skade av flommen, forteller Brendstuen.

- Hardt

På søndag tok Lars Ragnar Manengen med seg de ivrige syklistene som hadde møtt opp for å få med seg gjennomkjøringen i norgescupløypen i Kvam sammen med maratoneksperten. Etter å ha testet løypen, var tilbakemeldingene til arrangøren gode. Det ble sagt at det er mange artige partier og mye terreng, i tillegg til at den 73 km lange (53 km for kvinner elite) løypen er fysisk krevende. Så her skal selv de etablerte syklistene i norgescupen få noe å bryne seg på.

Tøft elitefelt

Furusjøen rundt er årets fjerde norgescup, og det kommer til å bli knallhard konkurranse om seieren. For flere av landets sprekeste tar turen til foten av Rondane. Lars Ragnar Manengen kjenner løypen godt. Men også andre ryttere har vært og tjuvtrent i forkant. Carl Fredrik Hagen vant den forrige norgescupen i Molde. Tidligere i uken sa han til Terrengsykkel at beina er bra, og at han satser på å være med å kjempe i toppen også til helgen. 

- Det er påmeldt mellom 40 og 50 i seniorklassen for herrer, sier Brendstuen som er godt fornøyd med antall påmeldte, men han ønsker seg enda flere.

I kvinneklassen er det ikke like mange, men til gjengjeld holder de et høyt nivå. Årets TransAlp-vinner, Borhild Løvset, står blant annet på startlisten.

Generalprøve

I utgangspunktet kommer løypen som sykles i helgen til å være den samme som neste års NM-løype. Dermed blir helgens norgescup så å si en generalprøve for både syklister og arrangøren. 

- Planen er å bruke denne løypen under NM i maraton neste år, men vi kommer til å justere den basert på tilbakemeldinger fra rytterne, forteller Brendstuen.

Sendes på TV

Arrangørene av Furusjøen rundt informerte i går om at det kommer et tv-team som kommer til å lage opptak til TV2s SykkelXtra-sending som sendes på TV2 Sport onsdag 31. juli klokken 21:35. Og ikke minst blir det sendt en halv times sending fra rittet samme kveld (klokken 22:15).

Det er ennå ledige plasser igjen til helgens ritt. Påmeldingen stenger 23:59, så her er det ingen grunn til å nøle.

Finn mer informasjon om rittet og påmelding her!

Publisert 24. juli 2013 kl 00.00
Sist oppdatert 24. juli 2013 kl 00.00
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen