Hjem
 / Snø i Andalucia - andre etappe ble kald

Snø i Andalucia - andre etappe ble kald

På andre etappe av Andalucia Bike Race fikk rytterne oppleve at det kan snø i Spania også. Team iHus taklet forholdene bra, og klatret opp til 8.plass på listen.

Sist oppdatert 25. februar 2014 kl 00.00
Feitinger i lufta: Ei godt preparert løype sørget for høy fart og luftige svev. (foto: Jon Gunnar Henriksen)
Feitinger i lufta: Ei godt preparert løype sørget for høy fart og luftige svev. (foto: Jon Gunnar Henriksen)

Iskaldt i Spania

Dag 2 i Andaluzia Bike Race ble en kald og våt dag på sykkelen for de over 700 deltakerne. – For å si det som det er, vi holdt nesten på å fryse ihjel og kulden “tok oss på sengen, sier leder for Team Ihus Geir Ole Reiakvam (Se bildet). Team Ihus klarte likevel å avansere fra 12. til 10. plass med sine to toppsyklister Lars Granberg og Søren Nissen. – På grunn av kulden var det flere fra Sør-Europa som brøt, og vi er veldig fornøyd med vår 8. plass, sier lagleder Reiakvam.

Som forventet

Norske Siw-Viktoria Johansen jobber for arrangøren, og forteller at de var forberedt på det kalde været.– Det var litt sølete vœr i dag, men ikke noe uventet. Det var meldt regn, og vi visste det kom til å bli kaldt på toppen for mange og ga beskjed om at de burde ta med seg ekstra klœr flere ganger før etappestart. Det er ikke første gang vi har kulde, regn og snø på en etappe her i Jaén, forteller Johansen. – Det kan vœre OK vœr og temperatur nede på start, men med en gang man kommer opp i høyden endrer forholdene seg drastisk. Vi så tidlig at dette kunne bli et problem, spesielt for de syklistene som bruker litt lenger tid, så vi hadde klar bobleplast og varm suppe i målområdet for de som trengte og ønsket dette. Det var også mulig å få skyss til målområdet fra servicestasjonene for de som ikke ville fullføre etappen. På tross av litt ruskete vær, var de fleste rytterne fornøyde med etappen. – Tilbakemeldingene fra størstedelen av deltagerne har uansett vœrt positiv, de synes det var en fin etappe bortsett fra litt tekniske problemer på grunn av gjørma. Vœret er det ikke så godt å kontrollere. Nå satser vi på at det blir opphold på etappen i morgen og sol i Córdoba

Publisert 24. februar 2014 kl 00.00
Sist oppdatert 25. februar 2014 kl 00.00
Relaterte artikler

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo | Tlf: 21 95 14 20

Ansvarlig redaktør: Erlend Sande  | Nyhetssjef: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes  | Øyvind Aas (permisjon)

Kommersiell leder: Alexander Hagen  | Prosjektleder event: Lisa Kvålshaugen Bjærum | Daglig leder: Anne Julie Saue