Seier på finalen

Hildegunn Hovdenak fikk revansje for gårsdagens uflaks på siste etappe i Anadalucia Bike Race.

Sist oppdatert: 3. mars 2017 kl 17.43
Hildegunn Gjertrud Hovdenak tok seieren på sisteetappen i Andalucia Bike Race med nesten ett minutts margin. Foto: Andalucia Bike Race presented by Shimano
Hildegunn Gjertrud Hovdenak tok seieren på sisteetappen i Andalucia Bike Race med nesten ett minutts margin. Foto: Andalucia Bike Race presented by Shimano
Lesetid: 2 minutter

– Det var en fin etappe. Jeg måtte kjøre hardt i starten, og da jeg lå i ledelsen så følte jeg at jeg måtte safe litt, sier Hildegunn Gjertrud Hovdenak.

Hun vant den 49.3 kilometer lange sisteetappen i Andalucia Bike Race med nesten et helt minutts margin ned til Raiza Gouläo og Rocio Martin Rodriguez, som spurtet om andre og tredje plass.

– Jeg så jo ikke andre jenter etter sånn 18 kilometer. Og jeg så av høydeprofilen at etappen i dag var småkupert. Det er jo mitt sterkeste kort, sier hun, og legger til at hun ikke følte sikker på seieren før de siste fem kilometerne av etappen.

I forkant av trøbbel
Strategien for etappen var å åpne hardt for å ligge mest mulig i forkant av flaskehalser og trøbbel.

– Jeg visste ikke hvordan løypa var, men jeg tenkte at det er alltid best å være langt framme, siden mange av karene lager kø både opp og ned på singeltrack’en. Jeg tråkket hardt der det gikk, og prøvde å være forsiktig på sti og stein, sier Hovdenak, som punkterte to ganger på gårsdagens etappe.

Les også: Førsteplassen glapp 

Den største utfordringen på dagens til tider vindfulle etappe, var å ha et hjul å henge på.

– Det var en del vind, men her kjører folk som fy og rykker der det går, så det er ikke lett å få tak på noe hjul med passe fart. Jeg måtte bare satse på at de som låg bak hadde det like ens, sier hun.

Med seieren i dag kjørte Hovdenak seg opp fra åttende tilbake på femteplass sammenlagt for det seks dager lange etapperittet.

Store ambisjoner
Hovdenak, som debuterte både i etapperittsammenheng og for sesongen, er godt i gang med et comeback. Etter at sesongen 2016 gikk fløyten med sjukdom og formsvikt, har Hovdenak store ambisjoner for året.

Første og fremst satser hun på pallen i maraton-VM, som går i Singen i Tyskland og er en av hennes favorittløyper.

Videre vil Hovdenak, som tok NM-gull på fellesstart i 2012, også forsøke å kvalifisere deg til landeveis-VM i Bergen i september.

Les også: Satser på to VM i 2017 

Ferdigsykla - Andalucia Bike Race 2017 - Privat 1400x933
Hildegunn Gjertrud Hovdenak pakker ned premiesykkelen etter seier på siste etappe og to andreplasser i Andalucia Bike Race. Foto: Privat

Hildegunn Gjertrud Hovdenak pakker ned premiesykkelen etter seier på siste etappe og to andreplasser i Andalucia Bike Race. Foto: Privat

Publisert 3. mars 2017 kl 17.43
Sist oppdatert 3. mars 2017 kl 17.43
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen