Norsk jubel i Andalucia

Terrengsykkels fotograf Kristoffer H. Kippernes fulgte med lillebror Henrik på sykkelrittet Andalucia Bike Race som støtteapparat. Se Kristoffers blinkskudd fra uken i Andalucia, og les om de norske jentene som klinket til.

Av: NULL
Sist oppdatert: 5. mars 2013 kl 00.00
UTKONKURRERTE VERDENSELITEN: Borghild Løvset viste bjønnsterke tendenser på én etappe, og distanserte Bigham og Landtwing med 5-6 minutter i mål helt alene.
UTKONKURRERTE VERDENSELITEN: Borghild Løvset viste bjønnsterke tendenser på én etappe, og distanserte Bigham og Landtwing med 5-6 minutter i mål helt alene.
Lesetid: 4 minutter

Fredag 1. mars ble årets første store sykkelritt avsluttet i Spania. Selv om rittet gikk i den sørligste av de spanske regionene, måtte rytterne tåle kaldt vær, med temperaturer rundt 5 til 10 grader. Under enkelte av etappene snødde det, og uvær gorde at arrangørene så seg nødt til å avlyse den femte etappen. Likevel fullførte 542 av de 670 ryttere som stilte til start.

Pangstart på sesongen

- Det har vært veldig morsomt å sykle. Masse kule stier og mange høydemeter, sier Borghild Løvset til Terrengsykkel. Sammen med Heidi Sandstø tok hun en imponerende andreplass, kun slått av forhåndsfavorittene Milena Landtwing og Sally Bigham. Det var lite å gjøre med Landtwig og Bigham som tok kommando allerede fra start, og hadde full kontroll helt til mål. Dermed ble Bigham historisk med sin tredje strake seier i det spanske etapperittet. Anna Villar and Nuria Picas ble nummer tre.

Andalucia Bike Race markerte starten på en spennende sesong for Løvset, og hun fikk mange positive svar.

- Jeg fikk svar på at jeg har gjort mye riktig gjennom vinteren, men jeg håper at jeg fortsatt har mye å gå på. Det var veldig godt å føle seg trygg i terrenget igjen, itillegg til å få opp farten på stiene, sier Løvset. Og hun må ha gjort mye riktig i vinter, for på en av etappene distanserte den norske maratonsyklisten to av verdens beste, Sally Bigham og Milena Landtwing, med 5-6 minutter.

Borghild forteller at hun og Heidi mistet hverandre på den tredje etappen, og dermed kom de ikke samlet i mål.

- Dagen etter hadde vi bestemt oss for å kjøre hvert vårt løp, og på den etappen fikk jeg bekreftet at jeg er der jeg burde være formmessig, sier Borghild.

Når man sykler som lag, er det en utfordring å finne en måte som får hele laget raskest mulig i mål?

- Akkurat det gikk vel bare sånn passe for oss, innrømmer Borghild. Men å sykle sammen med lagvenninnen var gøy. Alt i alt ble dette en opplevelse og en nyttig uke i forhold til det som skal skje senere, særlig med tanke på terrengtrening, forteller Løvset som synes Trans Alp frister som en ny utfordring.

Trøbbel på den siste etappen

Det var flere norske lag til start i årets Andalucia Bike Race, men kun tre kom i mål etter seks dager. Tilslutt ble det svært tett mellom laget til Lars Ragnar Manengen og Greg Saw, og Henrik H. Kippernes og Knut Erik Nesteby. Nesteby steppet inn i siste liten da Henriks opprinnelige lagkamerat, Ola Kjøren, ble syk og måtte melde avbud.

Manengen og Saw plasserte seg blant de 20 beste på flere av etappene, med 15. plass som bestenotering. Etter fire etapper lå de på 17. plass. Men på den siste etappen fikk Manengen og Saw litt trøbbel, for seig gjørme rev med seg Manengens girøre allerede før første langing. Men duoen ga på da sykkelen igjen var på stell, men da Saw punkterte var løpet kjørt. De to uhellene på siste etappe resulterte i at den norsk-australske duoen tapte mye tid til konkurrentene. Dermed ble det svært tett mellom de to beste norske lagene. Etter over 16 timer på sykkelsetet, flere titalls mil og mange tusen høydemeter, var det under to minutter som skilte de to duoene. De endte på henholdsvis 28. og 29. plass, litt over to timer bak vinnerdoen med Alban Lakata og German Robert Mennen.

Vinnerlaget Topeak Ergon Racing Teamet var åtte og et halvt minutt foran Markus Kaufmann og Jochen Kass (Team Centurion Vadue), mens Gunn-Rita Dahle Flesjås lagkompiser, Thomas Litscher og Onderj Cink, ble nummer tre.

 

Menn elite:

1. Topeak Ergon Racing Team – Alban Lakata og Robert Mennen – 14:06:47

2. Team Centurion Vadue – Markus Kaufmann og Jochen Kass – 00:08:31

3. Multivan Merida Biking Team – Thomas Litscher og Onderj Cink – 00:11:32

Norske:

28. Abax Manengen-Lillehammer SK – Lars Ragnar Manengen og Gregory Saw – 02:07:35

29. Fræna SK / Helios DBS Racing Team – Knut Erik Nesteby og Henrik Kippernes – 02:09:15

49. Norway – Christian Sandstø og Erik Kay – 04:21:33

 

Kvinner elite:

1. Topeak Ergon Racing Team 2 – Sally Bigham og Milena Landtwing – 17:49:35

2. Team United Bakeries / Orkla CK – Borghild Løvset og Heidi Sandstø – 02:12:29

3. Tomas Belles – Cannondale 2 – Anna Villar Argente og Nuria Picas Albets – 02:19:35

 

Publisert 2. mars 2013 kl 00.00
Sist oppdatert 5. mars 2013 kl 00.00
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen