Hjem
 / Første dag i Andalucia unnagjort

Første dag i Andalucia unnagjort

I går gikk første etappe i Andalucia Bike Race. Varmen bød på utfordringer for deltakerne, men Team iHus har allerede forhåpninger om en topp 10-plassering.

Sist oppdatert 24. februar 2014 kl 00.00
Varm dag: Team iHus fikk utfordringer med å få i seg nok drikke på første etappe. Det problemet har de nå tatt høyde for på kommende etapper (foto: Andalucia Bike Race)
Varm dag: Team iHus fikk utfordringer med å få i seg nok drikke på første etappe. Det problemet har de nå tatt høyde for på kommende etapper (foto: Andalucia Bike Race)

Team Ihus på 12. plassUnder dagens første etappe i Andalucia Bike Race klarte Team Ihus en 12. plass.

– Vi satser alt på å komme blant de ti beste, sier teamleder Geir Ole Reiakvam.Over 700 deltagere og 358 lag stilte til start i årets store terrengritt i Spania. Det meste gikk smertefritt for Team Ihus, men likevel bød dagen på en stor utfordring.

– Våre to beste ryttere hadde store problemer med å få i seg nok drikke på grunn av manglende langing, noe som helt klart var negativt for resultatet. Vi har nå fått til et samarbeid med et annet team som skal sørge for at Lars Granberg og Søren Nissen ikke utsettes for dette igjen i løpet av de fem gjenstående etapper, forteller Reiakvam. 

Dagens etappe var på 60,1 kilometer og med 1872 høydemeter.

Dagen har vært varm og solen tok skikkelig tak i fjellsiden opp til San Cristobal. Løypa var kjennetegnet med en stor grad av singeltrack, sier Reikvam.

Blant favorittene til å vinne hele Andalucia Bike Race som arrangers for fjerde gang finner vi Robert Mennen og Kristian Hynek (Topeak-Ergon). Også Mathias Flückiger og Matthias Stirnemann (Stöckli team) og Jochen Käss og Markus Kaufmann (Centurion-Vaude) er tippet som mulige vinnere.

Dagens etappe gikk smertefritt for seg for de aller fleste, men det rapporteres om to ulykker med kragbein- og bekkenbrudd. Team Ihus består i dette rittet proffene Lars Granberg og danske Sören Nissen. Begge har store meritter bak seg. De to andre på laget, Nils Hillestad og Geir Ole Reiakvam arbeider begge i eiendomsmeglerkjeden Ihus.

– Det er fullt mulig for “oss vanlige” å delta i slike arrangementer, og det gir oss uvurderlig trening og store utfordringer. Det er nettopp slike ritt som gjør det verdt å satse på terrengsykling, sier Reiakvam.

 

Flere norske deltar

De siste årene har rittet fått økt oppmerksomhet i Norge, og flere nordmenn har reist ned for å kjøre rittet. Tidligere deltaker i Terrengsykkels treningspanel, Kristin Aamodt sykler i mix-klassen med Daniel Jung, de to kom på andreplass, ca 20 minutter bak vinnerne Milena Landtvig og Phillip Gerber.

Team Niner fra Norge rapporterer daglig på forumet.

Resultatene fra 1. etappe finner du her.

 

Publisert 24. februar 2014 kl 00.00
Sist oppdatert 24. februar 2014 kl 00.00
Relaterte artikler

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo | Tlf: 21 95 14 20

Ansvarlig redaktør: Erlend Sande  | Nyhetssjef: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes  | Øyvind Aas (permisjon)

Kommersiell leder: Alexander Hagen  | Prosjektleder event: Lisa Kvålshaugen Bjærum | Daglig leder: Anne Julie Saue