Simon Andreassen hadde enorm suksess som juniorsyklist.

Både i 2014 og 2015 vant han VM-gull i rundbane. I 2015 tok han også VM-gull i cyclocross. 

Annonse

VM-rittet på Hafjell i 2014, vant han overlegent tross en punktering. Sølvet på Hafjell gikk til ikke ukjente Egan Bernal, som senere har vunnet Tour De France på landeveien. 

Simon Andreassen Hafjell
BARNESTJERNE: Simon Andreassen var kanskje verdens beste juniorsyklist i 2014 og 2015. Foto: Kristoffer H. Kippernes

Etter mange år som en av Specializeds unge, profilerte frontfigurer går Andreassen nå over til Cannondales hardt satsende verdenscuplag, Cannondale factory racing, CFR. 

Med lagbyttet vil Simon bytte ut sin Specialized Epic S-Works med en Cannondale Scalpel lik Henrique Avancini sin

Specialized verdenscuplag har blitt helt nytt for 2021. Les om det her: 

Simon Andreassens
BESTE U23-RITT: Tredjeplassen i Albstadt i 2016 var Andreassens beste verdenscupplassering som U23-syklist. Foto: Øyvind Aas

23-åringen har blitt spådd en karriere helt i verdenstoppen i flere år allerede. 

De siste årene har likevel vært tøffere enn forventet for det danske stortalentet. Som U23-syklist er det bronse i EM i 2017 og tredjeplass i U23-rittet under verdenscupen i Albstadt i 2016 som står igjen som hans beste resultat. Langt under forventet etter de eventyrlige junior-resultatene. 

Simon Andreassen
GJENNOMBRUDD: Simon Andreassen syklet fra bakerste startrekke til seier i 2020-sesongens første verdenscupritt i Nove Mesto.

Skader og sykdom har ofte kommet i veien, helt frem til i år. 

I 2020-sesongens avkortede verdenscupsesong fikk den unge dansken bevist at VM-titlene hans som junior ikke kom til å bli hans ettermæle. I det ene av to verdenscupritt i Nove Mesto i fjorårets corona-pregede sesong hang ikke bare Andreassen med helt i toppen, han knuste all motstand og gikk hen og tok sin første pallplass som senior ved å vinne hele rittet.  Seieren var også den første danske verdenscupseieren for herrer i terrengsykling noensinne. Skandalebefengte Michael Rasmussen vant VM-gull i Åre i 1999, men ingen dansk dreng har tidligere vunnet et seniorritt i rundbane. 

Med seg på CFR får Andreassen en annen stjerne som tok sin første verdenscupseier i rundbane i 2020, Henrique Avancini fra Brasil. Avancini er en superstjerne i hjemlandet og har tidligere tatt VM-gull i maraton, samt en rekke seiere i rundbane-sprint. I 2020 tok også Avancini sin første verdenscupseier i et rundbaneritt med seieren i det andre rittet i Nove Mesto. 

Henrique Avancini
STJERNELAG: Cannondales nye lag vil bestå av de to eneste som vant verdenscupritt i rundbane i 2020-sesongen. Avancini og Andreassen.

Også unge Alan Hatherly fra Sør-Afrika forlater Specializeds globale lag til fordel for CFR. Hatherly er fra før treningskamerat med Simon Andreassen og vant VM-gull i U23-klassen i 2018. Likevel er det kanskje VM-gullet i historiens første VM-ritt på elsykler i 2019 som Hatherly huskes best for

Alan Hatherly
HJEMMEBANE: Alan Hatherly er fra Durban men trener mye på stiene i Stellenbosch utenfor Cape Town - her på velkjente G-Spot med Manuel Fumic på hjul.

Også Hatherly fikk et gjennombrudd i seniorklassen i 2020-sesongen. I de to verdenscuprittene i Nove Mesto tok han sjette og femteplass. 

Simon Andreassen
NY DRAKT: Det blir uvant å se Simon i noe annet enn Specialized-klær, men nå sykler dansken for Cannondale.

Den tyske publikumsyndlingen Manuel Fumic forblir også på CFR i 2021-sesongen, mens franske Maxime Marotte har forlatt CFR til fordel for Santa Cruz sin nye verdenscupsatsing med det italienske Santa Cruz-FSA-laget. Specialized på sin side har satset på et helt sentral-europeisk lag. Med Jordan Sarrou, Gerhard Kerschbaumer, Sina Frei og Laura Stigger i stallen.