UNG DANSKE: Simon Andreassen er allerede en stjerne. Han er allerede helt i toppen i U23

UNG DANSKE: Simon Andreassen er allerede en stjerne. Han er allerede helt i toppen i U23

Annonse

Dansken som allerede har rukket bli juniorverdensmester i rundbane to ganger og i sykkelkross en gang har møtt tøff motstand etter opprykk til U23-klassen. I ritt i Norge har han fått juling av våre lokale helter. 

I dag i Albstadt viste 19-åringen at han kommer til å bli farlig allerede i sitt første år som U23-syklist. 

Simon startet i tredje rad, men jobbet seg tidlig opp til plass godt inne blant de ti beste. Med to runder igjen så han likevel ut til å få det tungt. Han måtte slippe både nederlanske Milan Vader franske Romain Seigle fra seg. Men Simon er kjent for å sykle smart, veldig smart for en syklist på hans alder. Og den litt roligere syklingen før slutten var en taktisk genistrek. På de to siste runden forserte unge Simon videre helt opp til en bunnsolid fjerdeplass i det sterke feltet. 

I teten var det under hele ritt en tett duell mellom vinneren fra åpningsrittet i Cairns Sam Gaze fra New Zealand og franske Titouan Carod. Gaze lå for det aller meste på hjulet til Titouan, men det virket som om han måtte jobbe hardt for å holde plassen. Men Gaze hadde som Andreassen reserver spart til slutten. På de siste to rundene, etter en taktisk pause ved runding, klinket Gaze til bygde opp en luke på over halvminuttet tilbake til Carod. 

Gaze bekreftet med det posisjonen sin som den beste U23-rytteren for tiden. Gaze vil selvfølgelig sykle i U23-klassen i årets VM i Nove Mesto, men kommer han i OL i Rio er det bare én klasse. Om unge Gaze blir New Zealands mann der, gjenstår å se. 

TOPP-DUELL: Titouan Carod og Sam Gaze kjempet en hard duell om seieren i Albstadt.

TOPP-DUELL: Titouan Carod og Sam Gaze kjempet en hard duell om seieren i Albstadt.