Ola Resell fikk nok en hedersbetegnelse for sitt engasjement i sykling

Ola Resell fra TVK mottok hederspris for sin innsats for sykkelsporten av Trøndelag Idrettskrets.

Sist oppdatert: 5. november 2022 kl 09.14
ola resell hederspris sykling
STOLT: Ordfører i Trondheim, Rita Ottervik, delte ut prisen «Årets ildsjel» til Ola Resell. Foto: Amund Hellesø.
Lesetid: 3 minutter

Fredag 4. november arrangerte Trøndelag Idrettskrets «Idrettens hederskveld», et arrangement hvor det både blir delt ut stipender til unge utøvere, og utmerkelser. Der fikk Ola Resell fra TVK (Trondhjems Velocipedklub) utdelt «Idrettens hederspris for tjenestefullt arbeid for idrettens sak».

Det var ordfører i Trondheim, Rita Ottervik, som tildelte prisen til Resell.

– Det var stor stas, jeg skal ikke legge skjul på det, sier Resell til Terrengsykkel.

Resell har vært engasjert i sykling i over 20 år, og har vært sentral i funksjoner både som styremedlem, trener, lagleder, tidtaker, og ikke minst Nilsbyen Terrengsykkelpark.

I begrunnelsen står det blant annet;

«Ola har gjennom mange år gjort en ekstraordinær innsats for sykkelklubben og sykkelmiljøet. Han har vært med å skape idrettsprestasjoner, idrettsanlegg og sikre god rekruttering i Trondheim. Han fortjener all honnør for sin innsats og er en stor ildsjel»

Fra før har Resell også fått NCF´s hederspris for arbeidet med Nilsbyen sykkelpark.

ola resell utmerkelse
Foto: Kristoffer H. Kippernes.

– Under pandemien gikk du fra jobb i IT og olje for å jobbe med lidenskapen som daglig leder i TVK, hvordan har det vært? 

– Jeg pleier å si litt spøkefullt at det er halve lønna, men dobbelt så artig, og det er litt sannhet i det. Det var jo i koronatiden med hjemmekontor, og overgangen var ikke så stor fra ett hjemmekontor til et annet den gang. Men jeg trives veldig nå. Det er artig å kunne jobbe ned dette på dagtid, selv om det også blir både kvelds- og helgejobbing, sier Resell.

– Hva betyr sykling for deg?

– Det fyller en stor del av hverdagen nå hvertfall. Jeg var jo ikke syklist selv i utgangspunktet, jeg var skiløper. Men så begynte Berit (datteren, red.anm) med sykling, og da måtte jeg jo følge opp, og så ballet det bare på seg derfra.

ola resell hederspris sykling
DUGNAD: Ola Resell (t.v) og dugnadlaget i Nilsbyen Terrengsykkelpark. Bildet er tatt ved en tidligere anledning. Foto: Kristoffer H. Kippernes.

Lidenskapen for sporten har også smittet over på barna; sønnen Nils jobber som stibygger, datteren Berit sykler rundbane, og sønnen Erik er landeveisproff på Uno-X.

Feiringen ble moderat - Resell melder om at det ble lite utskeielser utover festmiddagen. Når Terrengsykkel snakker med han på telefon lørdag morgen, er han på vei ut på ny dugnad i Nilsbyen.

– Det blir siste dugnad for høsten, hvor vi skal klargjøre for vinteren. Nå skal vi fyre opp bålpanna og kose oss!

– Du kommer ikke til å slutte å være engasjert i sykling med det første? 

– Jeg tviler vel på det, det er artig å holde på, sjø!

hederspris ola resell
HEDERSPRIS: Utmerkelsen Ola Resell fikk av Trøndelag idrettskrets. Foto: Privat.
Publisert 5. november 2022 kl 08.21
Sist oppdatert 5. november 2022 kl 09.14
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen