Nino Schurter tok årets og karrierens andre verdenscupseier i lørdagens ritt i Val di Sole i Italia. Igjen dominerte Sveits og Scott i toppen.

Sist oppdatert 1. august 2010 kl 00.00
SPURTSEIER:  Igjen vant Schurter spurten mot Julien Absalon. Foto: Gary Perkin.
SPURTSEIER: Igjen vant Schurter spurten mot Julien Absalon. Foto: Gary Perkin.

Bare en uke etter at lagkameraten Florian Vogel tok seieren i Champery så var det Nino Schurters tur. Ved å slå Julien "The Dominator" Absalon (Orbea) i spurten overtok Schurter også verdenscupledelsen sammenlag. Ett ritt gjenstår av årets verdenscup så her blir det spenning helt inn.

Forrige helgs vinner, Florian Vogel sørget for to SCOTT-Swisspower-ryttere på pallen da han syklet inn til tredje plass.

Både Vogel og Schurter kom til Val di Sole med god form og gode minner fra VM som ble arrangert her i 2008. Da tok Vogel sølv, mens Schurter vant gull i U23-rittet. De to sveitserne tråkket til fra start i lørdagens ritt og viste klart at de ville kjempe om seieren.

Det var Jose Antonio Hermida, Julien Absalon, Mathias Flückiger, Vogel og Schurter som satte tempoet fra start. Hermida punktere da rittet var halvveis kjørt, mens U-23 lederen i verdenscupen, Flückiger rett og slett ikke klarte tempoet. Da ble det til slutt et oppgjør mellom de tre som vant medaljene under fjorårets VM i Canberra. Absalon, Vogel og Schurter hang på hverandre til den siste runden, til tross for gjentatte angrep fra alle tre.

Med to mot én i avslutningen var det mye som skulle til for at Absalon skulle få seieren. igjen var det spurtsterke Schurter som grep sjansen, mens Vogel måtte ta til takke med tredjeplassen.

Bare 26 poeng i Schurters favør skiller nå Absalon og Schurter foran det siste rittet i verdenscupen.

Nordmenn med i kampen

I eliterittet for gutta hadde vi denne gangen Ola Kjøren (Fokus Danica) og Ole Christian Fagerli (Raumerrytter)med i rittet. Begge gutta måtte slite med høye startnummer og dårlig utgangspunkt, men kjempet seg gjennom til hederlige plasseringer.

Ola Kjøren ble akkurat tatt igjen med én runde, men kom på 92. plass. Fagerli tok en 127. plass.

I juniorrittene var også Norge godt representert. Ole Hem fra Team United Bakeries og Romeriksåsen tok en sterk 8. plass. Mens Tobias Sæther fra Proteinfabrikken/KTM tok en 42. plass. Sturla Aune fra Fokus Danica fullførte inn til 52. plass.

Ingrid Sofie Jacobsen syklet også sterkt i jentenes juniorritt. Også hun tok en 8. plass, mens Torunn Stake Laengen kom på 14.

At våre beste seniorer og junior endelig kommer seg ut og får brynet seg på de beste i verden taler bra for fortsettelsen i norsk terrengsykling.

Høydetrening

Flere av Europas beste terrengsyklister vil nå legge ned flere timer med høydetrening foran VM i Mont Sainte-Anne i Kanada. Rittet for de raske gutta går 4. september. Sveitserne vil ha base i St Moritz og Engadin frem mot VM og spesielt Vogel er revansjelysten foran årets mesterskap. Sveitseren har tatt medalje i de tre siste VM har ennå ikke vunnet et VM-gull og en regnbuetrøye. Lagkamerat Schurter vil fokusere på å vinne verdenscupen sammenlagt. I veien for begges planer står franske Julien Absalon. Tidenes beste rundbane-terrengsyklist har ikke tenkt å gi seg uten kamp. Både VM-gull nummer fem og nok en sammenlagtseier er innen rekkevidde for råskinnet fra Rivieraen.