N1no Schurter

Nino Schurter er tidenes mestvinnende rundbanesyklist har 8 VM-gull og 30 seiere i verdenscupen i tillegg til medaljer av alle valører fra OL.

Nino Schurter har vunnet alt som kan vinnes på terrengsykkelen. Han er kjent for en aggressiv kjørestil og for å kjøre fra i utforbakkene samtidig som han trikser på hoppene. Likevel er det stilen og utforferdighetene som har gjort Nino Schurter til verdens mest populære rundbanesyklist. 

34-åringen fra Sveits har totalt dominert rundbanesporten siden han tok sitt første VM-gull i Canberra i Australia i 2009. Han har vunnet verdenscupen sammenlagt 7 ganger. Av hans totalt 8 VM-gull som senior vant han fem på rad mellom 2015 og 2019.

I 2021 er han for første gang siden 2015 ikke regjerende verdensmester. I 2021-sesongen sykler han i trøya som markerer at han er regjerende verdensmester. 

Nino Schurter har i hele karrieren syklet på Scott sine profflag driftet og ledet av legenden Thomas Frischknecht, som selv har VM-gull i rundbane og en rekke verdenscupseiere å vise til fra 90-tallet. 

annonse
Hvilken sykkel sykler Nino Schurter på.

Nino Schurter sykler de aller fleste ritt på en Scott Spark rittfulldemper

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen