Fotograf Vegard Breie fra Ål er selv ivrig syklist, og fikk derfor ideen om å lage en serie filmer om dedikerte syklister som vier mye tid til- og på sykkelen. 

Det resulterte i flere episoder med både utforsyklister, tursyklister og andre i første sesong, og nå forbereder han slipp av sesong to. 

Annonse

– Det er det store personlige prosjektet mitt for tiden. Det er jo sykling jeg brenner for og denne serien er noe jeg lager fri fra press og kunder som bestemmer. Jeg har heldigvis fått litt støtte til prosjektet av noen gira partnere, så setter stor pris på det. Det er uansett såpass lite i forhold til hvor mye tid og energi en putter inn i dette. Så de har vært snille å latt meg styre dette helt selv i forhold til hvem og hvordan jeg ønsket å filme dette, sier Breie. 

Det er en ny sesong, og dermed også nye ansikter foran kamera. Et av dem er utforsyklisten Mille Johnset. 

– Det er det ingen tvil om at det er sti som ligger hjertet mitt nærmest, og gjerne av den litt aggressive sorten. Jeg er supergira på de som ble med og selv om kanskje Mille er den som er mest kjent av gjengen, vil jeg si at alle har sitt å komme med Det er gøy å se andre talenter som Emil og Kine som er på god veg til å ta steget opp. 

Fotografen er ikke så rent lite dedikert selv, og innrømmer at det er verdt slitet. Om det blir en tredje sesong, gjenstår å se. 

– Jeg er veldig i stuss nå om jeg skal orke å lage en tredje sesong av dette. Selv om det er gøy, er det utrolig mye mere jobb enn en skulle tro!