– Jeg ser på meg selv som en idrettsutøver og en showsyklist

Eirik Ulltang er Norges mest profilerte trialsyklist. I andre episode av serien Dedikasjon følger vi showsyklisten gjennom trening og forberedelser, og han forteller om sin lidenskap med å vise fram sporten.

Sist oppdatert: 6. april 2020 kl 19.05
eirik ulltang dedikasjon trial
Foto: Vegard Breie
Lesetid: 1 minutter

I første episode av den nye serien Dedikasjon laget av fotograf Vegard Breie, fikk vi møte stibyggerne i Nesbyen. I andre episode får vi møte trialsyklist Eirik Ulltang.

Ulltang har i en årrekke vært norges mest profilerte trialsyklister. Med konseptet sitt «Sykkelshow» reiser han landet rundt og viser fram trialsykling med andre ivrige syklister. Trialsykling, eller «biketrial» som det også kan kalles, er en teknisk form for sykling. Det er en egen konkurransegren under UCI hvor egne regler gjelder, men har også en bredere apell. Syklister som Ryan Leech, Hans Rey og Danny MacAskill har utøvd sporten i mer urbane bymiljøer og gitt den oppmerksomhet på den måten. 

Ulltang er både konkurranse- og showsyklist, og lever sporten til det fulle. Han har selv arrangert- og vunnet flere konkurranser, har deltatt i internasjonale konkurranser, og gjort stunts som Preikestolen og Svolværgeita med sykkel. 

Publisert 6. april 2020 kl 19.05
Sist oppdatert 6. april 2020 kl 19.05
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen