Juryen i det internasjonale orienteringsforbundet (IOF)* begrunner tildelingen med at Emily Benham Kvåle tok fire individuelle gull av fire mulige under VM i sykkelorientering i 2019, vant alle internasjonale ritt hun deltok i og verdenscupen sammenlagt, og det bare et drøyt halvår etter at hun fikk sitt første barn. Det er tredje gang Benham Kvåle vinner den internasjonale prisen for Årets utøver. Hun vant også i 2016 og 2017. 

– Det er skikkelig gøy å vinne igjen, spesielt fordi det er sterk konkurranse om denne prisen fra herresiden i sporten. Slik det står nå, ligger jeg på andreplass på lista over flest VM-gull, så ambisjonen er å ta tre VM-gull til slik at jeg går opp i toppen på den lista, sier Benham Kvåle, som sykler for Hadeland CK i norske ritt. 

Annonse

I år er EM i sykkelorientering mai og deretter VM i august sesongens hovedfokus, men hun kommer også til å satse på Norgescupen i maraton og noen ritt i rundbanecupen. 

* Det internasjonale orienteringsforbundet (IOF) har ansvar for idrettene orientering, sykkelorientering (MTB Orienteering), skiorientering (Ski Orienteering) og presisjonsorientering (Trail Orienteering).