Brage blir historisk med viral video – vant prestisjetung pris igjen

Brage Vestavik er for lengst blitt et Internettfenomen, og nå belønnes han også med en prestisjetung pris: Pinkbike Awards Video of the Year – for andre år på rad.

Sist oppdatert: 13. januar 2023 kl 14.32
brage vestavik b-rage sessions 2022
VANT IGJEN: Brage Vestavik får også i 2022 prisen for beste video av Pinkbike Awards. Foto: Kristoffer H. Kippernes
Lesetid: 2 minutter

– Jeg vil at innholdet jeg lager også skal være kult om ti år, uttalte Brage Vestavik da hans video «Sound of Pure Mountain Bike Mayhem» ble sluppet i høst.

Og å gjøre seg bemerket kan man vel trygt si han har klart. Videoen tok Internett med storm og har 658 000 sidevisninger i skrivende stund. Nå har han også vunnet en prestisjetung pris - og blitt historisk.

For andre år på rad er nemlig 23-åringen fra Mysen vinner av verdens største nettsted for terrengsykling, Pinkbike, sin kåring av årets beste video.

Det er første gang i Pinkbikes historie at noen klarer. Her kan du lese hvordan juryen begrunner kåringen:

«Brage er den første til å vinne «Video of the Year» to år på rad. I 2021 blåste han oss overende med sin Real MTB-video, og i 2022 klarte han på et eller annet vis å overgå det. I Sound of Speed lar Brage bokstavelig talt sykkelen og terrenget betale. Hans rå sykkelegenskaper kombinert med ren kinematografi skaper noe som er verdt å se om og om igjen.»

I videoen laget av Blur Media får en se Vestavik herje i løypene på Hafjell, det samme stedet hvor han har syklet siden han var syv år. Som tittelen «Sound of Pure Mountain Bike Mayhem» indikerer, hører en i videoen kun lyden av Vestavik som tar seg ned de bratte og utfordrende stiene.

Videoen kan du se her:

Publisert 13. januar 2023 kl 14.13
Sist oppdatert 13. januar 2023 kl 14.32
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen