– Jeg vil at innholdet jeg lager også skal være kult om ti år, uttalte Brage Vestavik da hans video «Sound of Pure Mountain Bike Mayhem» ble sluppet i høst.

Og å gjøre seg bemerket kan man vel trygt si han har klart. Videoen tok Internett med storm og har 658 000 sidevisninger i skrivende stund. Nå har han også vunnet en prestisjetung pris - og blitt historisk.

For andre år på rad er nemlig 23-åringen fra Mysen vinner av verdens største nettsted for terrengsykling, Pinkbike, sin kåring av årets beste video.

Det er første gang i Pinkbikes historie at noen klarer. Her kan du lese hvordan juryen begrunner kåringen:

«Brage er den første til å vinne «Video of the Year» to år på rad. I 2021 blåste han oss overende med sin Real MTB-video, og i 2022 klarte han på et eller annet vis å overgå det. I Sound of Speed lar Brage bokstavelig talt sykkelen og terrenget betale. Hans rå sykkelegenskaper kombinert med ren kinematografi skaper noe som er verdt å se om og om igjen.»

I videoen laget av Blur Media får en se Vestavik herje i løypene på Hafjell, det samme stedet hvor han har syklet siden han var syv år. Som tittelen «Sound of Pure Mountain Bike Mayhem» indikerer, hører en i videoen kun lyden av Vestavik som tar seg ned de bratte og utfordrende stiene.

Videoen kan du se her: