Brages nyeste video tar av på nettet

Onsdag slapp freeridesyklist Brage Vestavik og Red Bull en ny video, som i løpet av det siste døgnet har tatt av på Internett.

Sist oppdatert 13. oktober 2022 kl 12.32

23 år gamle Brage Vestavik fra Mysen sin status som internasjonal freeridestjerne vokser stadig. Onsdag slapp han og Red Bull en ny video, og fredag har den nådd over 300 000 visninger på YouTube.

I filmen, titulert «Sound of Pure Mountain Bike Mayhem», får vi se Vestavik herje i løypene på Hafjell. Som tittelen indikerer er det ingen musikk som supplerer bildene, kun lyden av Vestavik som suser gjennom nedover de bratte og utfordrende stiene.

I tillegg til YouTube-videoen, som er produsert av Blur Media, er også en lengre, 16 minutter lang versjon sluppet på Red Bulls hjemmesider, hvor det også er et lengre intervju med Vestavik.

– Vi valgte å filme i Hafjell Bike Park, hvor jeg syklet for første gang da jeg var syv år, og hvor jeg har syklet hvert år siden. Noen av stiene der er de samme som første gang jeg syklet og de betyr mye for meg, forteller han.

I tillegg forteller Vestavik, som i skrivende stund har 316 000 følgere på Instagram, også om sin kjærlighet for å skape innhold - heller enn å konkurrere, slik han gjorde i verdenscupen i Downhill frem til 2019.

brage vestavik red bull rampage
B-RAGE: Her er Vestavik i aksjon under B-Rage Sessions tidligere i høst. Foto: Kristoffer H. Kippernes.

– Jeg konkurrerte fra jeg var 10 år og frem til jeg var rundt 19. Det er slik det er i Norge. Du må konkurrere, men jeg ville gjøre min egen ting. Bygge løyper, filme, være kreativ. I konkurranser var jeg låst til en tidsplan og løypene var satt. Nå kan jeg være kreativ og gjøre hva enn jeg vil.

Vestavik har blant annet laget den første løypa gradert dobbel-svart i Trysil, hvor hans hjertebarn B-Rage Sessions også går.

Skulderoperert

Foran Red Bull Rampage i 2021 hadde 23-åringen en voldsom krasj, som gjorde at han måtte operere skulderen og hadde en lengre opptreningsperiode.

Den har også skapt utfordringer for ham i år, og får ikke stilt til start i årets Rampage, som går 21. oktober.

– Jeg klarer å sykle, men skulderen er for svak. Sist jeg testa den på Olympiatoppen var den 25% svakere enn den friske skulderen. Jeg klarer å gjøre ting med den, men den blir veldig fort vond. Når jeg sykla i Trysil måtte jeg bruke masse teip, fortalte han til Terrengsykkel i september.

På sin Instagram-konto delte han denne uken at han har måtte gjennomgå ytterligere en skulderoperasjon.

Det viser seg at en sene i skulderen løsnet etter fjorårets operasjon, og sakte, men sikkert har blitt revet av.

– Jeg forventet ikke denne. Skulderen min har ikke vært bra de siste månedene og jeg bestemte meg for å hvile den, i håp om at den skulle bli bedre. Uten noe forbedring etter tre uker med chilling, dro jeg til Red Bull Athlete Performance Center og fant ut at skulderen min hadde større problemer.

– Senen er nå festet igjen og er sterkere med fire ankre, og jeg fikk også fjernet skruene øverst i armen min.

Publisert 13. oktober 2022 kl 11.58
Sist oppdatert 13. oktober 2022 kl 12.32
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen