Slik oppsummerer festivalsjef Tonje Sameien Utflukt 2018. 

– Vi var mellom 1000 og 1100 deltakere på årets festival. Det er omtrent som i fjor, og med den kapasiteten vi har i sykkelparken og heisen, fasilitetene og festivalområdet, har vi ingen planer om å utvide deltakerantallet på Utflukt med det første, sier Sameien. 

Annonse

Saken fortsetter under

Utflukt - 1400x933
Gullia er en vinner hos syklister av alle kaliber. Foto: Torgeir Storflor Moen

Gullia er en vinner hos syklister av alle kaliber. Foto: Torgeir Storflor Moen

Hvilke tilbud er mest populære?
– Alt av kurs og guidede turer har vært fullt, nesten uten unntak. Og har det ordet FART i seg, selger det ut på et blunk. Men vi ser at jentekursene er veldig populære. Det er tydelig at dette er en gruppe deltakere som virkelig setter pris på kursene, og det er også gøy at mange av dem er så flinke. De tar til seg ting så fort og blir veldig mye bedre etter bare et relativt kort kurs med noen tilpassede tips og råd. Det er moro å se.   

Hva var høydepunktet for deg som festivalsjef?
– Åh, det er mange. Sånn helt overordnet er det veldig gøy å se at folk trives og har det moro. At folk kommer tilbake til Utflukt, at folk treffer andre de ble kjent med på Utflukt, og at Utflukt er blitt det naturlige møtestedet for stisyklistene og et sosialt høydepunkt for folk - i tillegg til et sted å sykle masse, det er deilig å se. Da føler jeg at vi har lykkes, for det er jo nettopp det som er intensjonen med Utflukt. 

Utflukt åpnet med fagseminar for femte år på rad: – Vi må bli flinkere til å skreddersy sykling som produkt 

Saken fortsetter under

Kurs - Torgeir Storflor Moen 1400x933
Kurs av alle slag var det mange av i løpet av helga, med instruktører fra øverste hylle. Foto: Torgeir Storflor Moen

Kurs av alle slag var det mange av i løpet av helga, med instruktører fra øverste hylle. Foto: Torgeir Storflor Moen

Hvorfor tror du Trysil og Utflukt treffer så mange? 
– Trysil har så mye å by på. Guidene fra Trysil Stisykkellaug gjør virkelig en fantastisk jobb med å ta med folk ut på tur og vise fram alt det flotte Trysil har å by på, og det er vi utrolig takknemlige for. Det er moro å se at mange blir overrasket over hvor bra syklingen her er, hvor variert den er, og hvor mye som finnes utenfor Gullia og parken. Syklingen på østsida byr på mye naturlig sti. Stiene i Rörbäcksnäs rett på andre siden av grensa er det flyt-o-rama. Det er stier på fjellet og stier i skogen. Parken blir også stadig mer spennende og variert, og den nye tekniske stien Huckleberry har gitt Gullia enda flere muligheter for de som er glade i hopp og fart og har forutsetningene for å kunne takle en slik svart og krevende sti. Men veldig mange skrøt av den, og det er tydelig at den er en type sti som trengtes i Gullia. Med alle disse mulighetene så har Trysil virkelig noe for alle typer syklister. 

Saken fortsetter under

Se filmen fra Huckleberry 

Skog Torgeir Sorflor Moen
Fra Trysils dype skoger. Foto: Torgeir Storflor Moen

Fra Trysils dype skoger. Foto: Torgeir Storflor Moen

Hva med underholdningen og festivalelementene?
– Først og fremst ser det ut til at vi har truffet med et variert tilbud med ulike typer underholdning. Men som festivalsjef er jeg veldig stolt og ydmyk over at TREK valgte å legge verdenslanseringen av den nye el-sykkelen sin til Trysil og Utflukt. De kom hit med produktutviklere og folk høyt oppe i organisasjonen, og trakk teppet av den nye sykkelen her på torsdag, en uke før den lanseres i USA. Det er en tillitserklæring til oss og den posisjonen Utflukt har. Et annet høydepunkt innendørs var Norgespremieren på dokumentarfilmen The Moment, som Rocky Mountain viste for mer enn fullsatt sal. Folk som syklet på 90-tallet satt og mimret. Vi som ikke syklet på 90-tallet satt i beundring over hva de fikk til på det utstyret de hadde, og hvor langt industrien er kommet siden da. 

Saken fortsetter under

Eirik Ulltang Torgeir Storflor Moen 1400x933
Show og oppvisning med Eirik Ulltang var en höjdare blant store og små. Foto: Torgeir Storflor Moen

Show og oppvisning med Eirik Ulltang var en höjdare blant store og små. Foto: Torgeir Storflor Moen

Hva gjorde dere annerledes i år?
– Vi gjorde flere små grep, men endret på detaljer som gjør stor forskjell for opplevelsen. Blant annet hadde vi færre deltakere på hver av de guidede turene. Det gjorde at både deltakerne og guidene fikk en bedre opplevelse. Vi prøvde også å gjøre det enklere å se hvor krevende eller tekniske de ulike turene og kursene var, slik at det var lettere for deltakerne å velge rett. 

Har alt gått på skinner hele helga?
– Det har gått veldig bra, men det er alltid noe vi kan forbedre oss på. Spesifikt må vi gjøre noe med påmeldings- og informasjonssystemet under festivalen. Det jobber vi hele tida med for å forbedre. 

Break 1400x933
Mye sykling kan ta på den beste. Foto: Torgeir Storflor Moen

Mye sykling kan ta på den beste. Foto: Torgeir Storflor Moen