Bittermarka: Mjølsjøen-Petterbua-Støtriset-Mjølsjøen

Mjølsjøen i Bittermarka. Startpunkt ved demningen i sørenden av innsjøen.

Av: André
Sist oppdatert: 24. oktober 2010 kl 00.00

HVOR?

  • Kommune: Trysil
  • Lengde: 10-20 km
  • Tidsbruk: ikke angitt
  • Vanskelighetsgrad: 2. litt krevende

Slik kommer du dit

Fra RV 26 mot Trysil:Sving av mot Trysil sentrum. Ta til venstre i krysset mot sentrum og Statoil stasjonen. I runkjøringen ved Statoil, ta tredje avkjørsel (nordover) mot Bittermarka. Denne veien heter Flendalsveien og går over i Bittermarkveien. Følg veien i ca 3 mil. Mjølsjøen ligger på veiens høyeste punkt på snaufjellet.

Endepunkt

Samme som start

Terreng

Hovedsaklig smal sti med grusunderlag. Noen få myrpartier og stein.

Rutebeskrivelse

Ved sørenden av Mjølsjøen følger man stien over den lille demningen ved sjøen. Bekken etter demningen har ikke bro, så avhengig av vannføring må man vasse/sykle/bære. Bekken er uansett ikke dyp. Etter bekken fortsetter man på blå sti rett frem. Det går flere kryssende stier som man ikke skal ta. Etter ca en km er det viktig å følge den blå stien mot venstre. hvis man sykler rett frem mot en synlig varde og fortsetter innover havner man på en blindsti.Ved Flenbotninga passerer man over bekken på en trebro.Etter kjernet Presttjønna tar man til venstre i stikrysset og kommer til Petterbua. Petterbua er en liten ubetjent hytte som er ulåst og åpen for alle. Det finnes ved og en vedovn inne i hytta. Fra Petterbua sykler man mot Støtriset. Fra Støtriset går til grusvei tilbake til utgangspunktet ved Mjølsjøen. Alternativt kan man sykle blåsti på motsatt side av sjøen.

Tips

Det finnes et utall stier i området for kortere eller lenger turer. Stiene egner seg utmerket for sykling.

Publisert 24. oktober 2010 kl 00.00
Sist oppdatert 24. oktober 2010 kl 00.00
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen