Her har du muligheter for lange dagsturer på sammenhengende smalsti langt fra både biler og grus.

Skeikampen var arena for Terrengsykkels entusiastsamling Utflukt i sine første 4-5 år.

Annonse

Stiene i området gjør at Bukkerittet rangeres i norgestoppen av rittsyklister med sans for stisykling. Disse arrangementene har bidratt til å sette Skeikampen på lista over steder enhver stisyklist bør besøke. 

Syklingen

Majoriteten av stiene er sauetråkk som går i høyfjellsterreng. De fleste turene er uten de helt ekstreme klatringene. Det finnes tekniske utfordringer og crux, men stiene er stort sett preget av mye flyt. Terrenget egner seg godt både for nybegynnere som ikke har syklet mye sti før, og erfarne syklister. I sommerhalvåret kan du ta med sykkel på stolheisen til toppen av Skeikampen. Skeikampen Resort tilbyr biltransport for grupper langs Peer Gyntveien.

Det fins mye fin sykling i hele i Oppland fylke.

Stiene

De fleste stiene har utgangspunkt i sauetråkk, som så er blitt brukt av turfolk. Stiene er også godt merket, med turkart utplassert i turrenget. Dette gjør det lett å orientere seg. 

Oversiktskart over Skeikampen med inntegnet rute. Fra Stisykling i Norge.
Oversiktskart over Skeikampen med inntegnet rute. Fra Stisykling i Norge.

Sykkelmiljøet

Det er få fastboende stisyklister på Skeikampen,  men stisykling er noe av det som lokker feriegjester og hyttefolk. Stisykling er satsningsområde for reiselivet, og det jobbes med merking av stier.  

Lokalt stivett

Ta hensyn til turgårer, som det er mange av på stiene nærmest Skaikampen. Drar du lenger inn på fjellet er det mindre trafikk. 

I Terrengskolen gir Aslak Mørstad deg en innføring i de 10 stivettreglene.

Sykkelbutikker 

G-Sport Ringebu er nærmeste sykkelverksted.  Sport 1 Lillehammer og Intersport Mesna er andre aktuelle butikker i området.

Mer info: www.skeikampen.no

GPS-spor til alle turene finner du på gps.terrengsykkel.no. Disse kan du laste ned og se nærmere på. Har du en GPS med kartvisning, kan du følge sporet når du sykler.