Stisykling på Skeikampen

På Skeikampen har mange stisyklister oppdaget gleden ved sykling i fjellet og du finner turer for nybegynnere og mer erfarne syklister. Hvis du setter pris på gratis høydemetere, kan du også benytte deg av skiheisen deres for å komme deg opp på fjellet.

Sist oppdatert: 5. mai 2019 kl 12.00
Stisykling på skeikampen, stisykling i norge
SKEIKAMPEN: Fra Prestkampen får Sverre Eckhoff og Mathias Marley utsikt til stiene over Slagsfjella i bakgrunnen. Foto: Kristoffer Kippernes
Lesetid: 2 minutter

Her har du muligheter for lange dagsturer på sammenhengende smalsti langt fra både biler og grus.

Skeikampen var arena for Terrengsykkels entusiastsamling Utflukt i sine første 4-5 år.

Stiene i området gjør at Bukkerittet rangeres i norgestoppen av rittsyklister med sans for stisykling. Disse arrangementene har bidratt til å sette Skeikampen på lista over steder enhver stisyklist bør besøke. 

Syklingen

Majoriteten av stiene er sauetråkk som går i høyfjellsterreng. De fleste turene er uten de helt ekstreme klatringene. Det finnes tekniske utfordringer og crux, men stiene er stort sett preget av mye flyt. Terrenget egner seg godt både for nybegynnere som ikke har syklet mye sti før, og erfarne syklister. I sommerhalvåret kan du ta med sykkel på stolheisen til toppen av Skeikampen. Skeikampen Resort tilbyr biltransport for grupper langs Peer Gyntveien.

Stiene

De fleste stiene har utgangspunkt i sauetråkk, som så er blitt brukt av turfolk. Stiene er også godt merket, med turkart utplassert i turrenget. Dette gjør det lett å orientere seg. 

Slagsfjella-turen er en skikkelig Skeikampen-klassiker. Denne turen begynner ved å tråkke noen kilometer innover på grusveien, og følger fine stier tilbake til Skeikampen. Et annet fint alternativ, er Dørdalsrunden

Hvis du vil holde deg litt nærmere selve Skeikampen og ikke dra så langt inn over fjellet, kan runden om Kyrakampen være et fint alternativ. Vil du spe på med litt utsikt på turen, kan avstikkere til Prestkampen og Bånsæterkampene være verdt noen ekstra kilometer med sykling. 

Oversiktskart over Skeikampen med inntegnet rute. Fra Stisykling i Norge.
Oversiktskart over Skeikampen med inntegnet rute. Fra Stisykling i Norge.

Sykkelmiljøet

Det er få fastboende stisyklister på Skeikampen,  men stisykling er noe av det som lokker feriegjester og hyttefolk. Stisykling er satsningsområde for reiselivet, og det jobbes med merking av stier.  

Lokalt stivett

Ta hensyn til turgårer, som det er mange av på stiene nærmest Skaikampen. Drar du lenger inn på fjellet er det mindre trafikk. 

I Terrengskolen gir Aslak Mørstad deg en innføring i de 10 stivettreglene.

Sykkelbutikker 

Ringebu er nærmeste sykkelverksted.  Sport 1 Lillehammer og Intersport Mesna er andre aktuelle butikker i området.

Mer info: www.skeikampen.no

Finne fram

Du finner stiguider til Skeikampen både i vårt arkiv, men kartoversikt på både mtbmap.no og Trailguide. Det er også skiltet i terrenget til en viss grad, med oversikt over stier. 

GPS-spor til alle turene finner du på gps.terrengsykkel.no. Disse kan du laste ned og se nærmere på. Har du en GPS med kartvisning, kan du følge sporet når du sykler.

Publisert 5. mai 2019 kl 12.00
Sist oppdatert 5. mai 2019 kl 12.00
annonse
Relaterte artikler

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen