Endelig åpent for de voksne

Nå lanserer Merida terrengsykkelskole for voksne med Aslak Mørstad som hovedinstruktør.

Sist oppdatert: 20. november 2015 kl 07.04
Aslak Mørstad er hovedinstruktør på Meridas terrengsykkelskole for voksne, som kjøres for første gang i juni 2016. Foto: Christian Nerdrum
Aslak Mørstad er hovedinstruktør på Meridas terrengsykkelskole for voksne, som kjøres for første gang i juni 2016. Foto: Christian Nerdrum
Lesetid: 3 minutter

MERIDA TERRENGSYKKELSKOLE

  • Hva: Sykkelskole for voksen over 18 år

  • Hvor: Skeikampen

  • Når: 22.-25. juni 2016

  • Hvem: Aslak Mørstad er hovedinstruktør

  • Pensum: Teknikk, sittestilling, tråkk, sporvalg, utstyr og mekking, teori om kosthold og ernæring, treningsopplegg og rittforberedelser

  • Mer informasjon og påmelding 

– Å være god i terrenget sparer deg for mye tid og unødig bruk av krefter, sier Mørstad, som er hovedinstruktør på terrengsykkelskolen.

Etter seks år med terrengsykkelskole for barn og ungdom i seks år, utvides Merida terrengsykkelskole med tilbud for voksne, med base på Skeikampen, akkurat som ungdomssuksessen.

Terrengsykkelskolen er et tilbud til voksne som ønsker seg en grundig innføring i terrengsykling, enten målet er å danse gjennom løypa på Terrengsykkelrittet og Bukkerittet eller pers i Birken og Grenserittet.

– Målgruppen er alle som ønsker å bli bedre til å håndtere sykkelen i terrenget, enten ambisjonen er å prestere i ritt eller få input på å ta seg bedre frem på sti, sier Jan Olav Beitmyren, som er en av ildsjelene bak Merida Terrengsykkelskole.

Han forklarer at voksen-utgaven dom lanseres for 2016 delvis er et resultat av direkte etterspørsel fra foreldre som har barn på terrengsykkelskolen, og et generelt behov. Med Mørstad som instruktør, er det duket for mye og nyttig pensum uansett utgangspunkt.

– Aslak Mørstad er en av Norges dyktigste instruktører, sier Beitmyren.

 Mørstad er også fast på Terrengskolen, TV-serien som har gått fast på Terrengsykkel.no i flere år.

Se alle episoder av Terrengsykkel TV 

Beitmyren selv er heller ingen sinke i terrenget. I år sikret han seg NM-tittelen i alle de fire sykkelgrenene terreng rundbane, terreng maraton, sykkelkross og landevei.

Les også: Tok opp trøyejakten etter 20 år  

Travelt
Programmet for de fire dagene på terrengsykkelskolen er tettpakket, og består av to økter daglig med variert pensum av både praktisk og teoretisk sort: riktig sittestilling, balanse og posisjon på sykkelen, grunnteknikker for terrengsykling og teknikk i terrenget, samt basisøvelser og grep for å få mest mulig ut av tråkket. Deltakerne lærer å sette sammen flere teknikker, sykle tekniske partier på sti, takle bratte motbakker og utforkjøringer, sporvalg, svingteknikk og utforteknikk.

Videre går kurset inn på treningsopplegg og rittforberedelser, mekkekurs og gjennomgang av utstyr til ritt og trening, samt kosthold for optimal energi.

Saken fortsetter under

Merida Terrengsykkelskole 2013-2- Beitmyren 1400x924
Mekking i terrenget er en viktig del av Merida Terrengsykkelskole. Her er det en av de unge som er ute og tester kunnskapen i praksis. Foto: Jan Olav Beitmyren

Mekking i felten er en viktig del av Merida Terrengsykkelskole. Her er det en av de unge som er ute og tester kunnskapen i praksis. Foto: Jan Olav Beitmyren

Detaljene
Terrengsykkelskolen kjøres på Skeikampen fra 22. til 25. juni, og er ”all inclusive” fra ankomst til avreise: Pakken inneholder instruksjon overnatting med eget soverom i hytter i og rundt Thon Hotell Skeikampen og tre måltider om dagen på Thon Hotell Skeikampen.

Deltakerne får også redusert startkontingent i Bukkerittet 25. juni og gratis registrering av sykkelen i Falck sykkelregister.

Kurset er begrenset til 30 deltakere. 

Publisert 20. november 2015 kl 07.04
Sist oppdatert 20. november 2015 kl 07.04
annonse
Relaterte artikler

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen