TERRENGSYKKEL.NO

Arnie goes to Håland

Multivalg.. Her er det mange stier som starter ved utkanten.

HVOR?
  • Kommune: Sola
  • Lengde: ikke angitt
  • Tidsbruk: ikke angitt
  • Vanskelighetsgrad: 6. ikke angitt

Slik kommer du dit

Kjør sørover fra SOLA sentrum, gjerne via Solastranden og Ølberg for så å fortsette mot Håland. Vei er godt skiltet og en kan stoppe å ta seg en softis eller hurtigmat ved bodene stående langs strendene på vei til Hålandsskogen. En grei begynnelse på sykkelturen hvis en ankommer med bil er å starte opp ved park. plass beliggende mellom Håland skole og Håland byggefelt. Her er det oppslagstavle med kart og diverse info om vekster og dyreliv en kan møte på i skogen. Turen kan gjøres lett ved å velge enkle ruter slik at det passer for de aller fleste, samt en har gode muligheter til å raste om en ønsker et pust i bakken eller bare nyte den nydelige utsikten fra toppen av fjellet midt i skogen. For de mer erfarne så kan man begi seg ut på svært teknisk krevende ruter alt etter egen evne og fantasi.

Endepunkt

Det er endeløse endepunkt, men de fleste vil nok komme ut av skogen ved byggefeltets begynnelse eller ved tidl. nevnt park.plass. Avslutn. kan kombineres med en tur ned til Hellestø stranden for å virkelig balsamere sjelen.

Terreng

Her er det både svært brede og proffesjonelt opparbeidede stier og mindre små og sjeldent brukte stikkveier. En del høydemeter over enkelte partier.

Rutebeskrivelse

Valgfritt.. Lykke til..!!!

Tips

Sola Kulturhus har egne hefter med sykkelruter i området samt områdene rundt.

TERRENGSYKKEL.NO
Njåveggen Njå Bike Park
Stisykling

Njå Bike Park reddet på overtid

1. mars skulle det egentlig vært over og ut for sykling i Njå Bike Park på Jæren etter at grunneierne...
TERRENGSYKKEL.NO
Aslak Mørstad Njå Bike Park
Stibygging

Njå Bike Park må stenge: – Det er jo veldig kjipt for sykkelmiljøet

Teknikktrener Aslak Mørstad frykter konsekvensene når det gryende terrengsykkelmiljøet på Jæren mister samlingsstedet Njå Bike Park.
TERRENGSYKKEL.NO
Njå Bike Park må rives
Stibygging

Over og ut for Njå Bike Park

Etter ukevis med forhandlinger mellom stibyggerne Njå Bike Park og Jæren skogeierlag, nektet skogeierne å la syklistene fortsette å bruke...
TERRENGSYKKEL.NO
Njå Bike Park må stenge
Stisykling

Gunn-Ritas treningsløype til OL står i fare for å bli revet

Sykkeleldoradoet Njå Bike Park trues av stenging. Skogeierlaget tre-firedobler leien som Bryne CK må betale for å bruke området, som...