Tomåsan rundt

Snuplass/parkeringsplass som ligger innerst i "gamle skoklefaldsvei" ved flaskebekktjernet.

Sist oppdatert: 17. august 2011 kl 00.00

HVOR?

  • Kommune: Nesodden
  • Lengde: 0-10 km
  • Tidsbruk: 0-1 time
  • Vanskelighetsgrad: 3. middels krevende

Slik kommer du dit

Utgangspunktet er parkeringsplassen innerst ved flaskebekktjernet (avmerket på kartet), alternativt slå inn "gamle skoklefaldvei" på GPS og kjør til endes.Alternativt: Nesooddbåt og ta buss som stopper ved Flaskebekk. En snau km på sykkel til utgangspunktet.

Endepunkt

Samme

Terreng

Variert underlag. Starter på lysløype/grusvei, men fortsetter på fjell, skogstier med unntak av transportstrekk. Tidvis teknisk, men stort sett greit tagbare partier for stisyklister. Sporvalg kan være avgjørende, så flere gjennomkjøringer hjelper selvsagt.

Rutebeskrivelse

Har lagd et forslag til stitur på nordre Nesodden. Dette er basert på et o-kart så det er ganske detaljert og fanger opp mange muligheter for alternative ruter. Har syklet ca 10 år og det er et utall av alternative ruter i dette området. Mener denne ruta gir et godt utgangspunkt, tidvis passe krevende for de fleste, samtidig som hele ruta er tagbar, med ett unntak.Turen begynner i lysløypa og turen mot Bjørnemyr må ses på som transportetappe/oppvarming. Av den grunn pleier jeg å gå den aller bratteste bakken for ikke få tidlig melkesyre.Når man er på toppen (nær bjørnemyr/jegerhytta) og tar av (til venstre) fra grusveien for siste gang er det lurt å se etter sti til høyre etter ca 80 meter. Denne går oppover og kan sykles til topps, men den siste biten (opp på kollen) må syklen bæres/trilles - ca 5-6 meter. På toppen av kollen følger man et artig høydedrag som stort sett bare er fjell. Det er ikke veldig vanskelig men teknisk nok til at man får noen utfordringer, spesielt når det regner. Det tok lang tid før jeg oppdaget dette platået, men det gir en fin variasjon til skogstiene. Når dette tar slutt er det viktig å studere kartet for her det lett å havne i myra...Når man ser Tomåsan (Nesoddens Serengeti :)) på venstre hånd så vil man på et tidspunkt krysse en bekk over en planke. Det fungerer helt ok og de neste 20 metrene er krevende, men tagbare. (Alternativt kjør/gå opp svaberget og ta stien og hold til venstre til du møter på stien igjen). Toveien er transportetappe, men grei for å få opp litt tempo. Når man passerer To gård og neste gård/hus på en bakketopp, tar man en sti umiddelbar etter dette huset og begynner en fartsfylt slak utfor sti mot Berger. Resten er nokså grei skuring.God tur!https://picasaweb.google.com/lh/photo/LJk3b6hZQShB-dqVuko_J4PCwOAykaOM-zlGc81pfL4?feat=emailRevidert 17/8 av Noblefart: Det sies at eldre mennesker oppfatter at tiden går saktere enn den gjør. Kjørte hele løypa i dag for første gang og brukte 39,5 minutter. Formen er i beste fall stigende etter sommeren og løypa var utrolig våt/gjørmete i dag. Men uansett gikk det mye raskere enn jeg hadde trodd på forhånd.

GPS

Publisert 9. august 2011 kl 00.00
Sist oppdatert 17. august 2011 kl 00.00
annonse
Relaterte artikler

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen