Damtjern - Fallet

Stien som går inn over dammene ved Damtjern

Sist oppdatert: 10. september 2010 kl 00.00
Damtjern - Fallet
Damtjern - Fallet

HVOR?

  • Kommune: Aurskog-høland
  • Lengde: 0-10 km
  • Tidsbruk: 0-1 time
  • Vanskelighetsgrad: 2. litt krevende

Slik kommer du dit

Grusvei som går inn ved lysløypa, ca 5km innover.Det er to kryss før du kommer til Damtjern, hold til høyre i begge.

Endepunkt

Stien går over til jordekant de siste 50 meterene, og ender i Falletveien.

Terreng

Noe gåing må påregnes i starten, da det er en del stigning i steinete bratte bakker.Etter dette er det 1/3 på gammel traktorvei, noe gress noe dobbeltspor. Så fin knotete barnålsti, ca 1/3, før 300meter med grusvei før det bærer ut på deilig barnålsti igjen for den siste 1/3.

Rutebeskrivelse

Stien begynner i en svak oppoverbakke, og går over en dam, opp over en kolle hvor det ligger en hytte. Stien går mellom hytta og uthuset og over nok en dam. Så begynner en knotete og steinete bratt bakke som med fordel kan angripes til fots. På toppen av bakken kommer man inn på en gammel traktorvei, nå i praksis en fin singeltrack. Ta til høyre. Artig nedkjøring, Før man igjen kommer inn på nok en traktorvei, og nok en gang til høyre.Småkupert, med fint underlag, blanding av barnål og gress.Etter ca 1,2km går det en fin singeltrack til høyre, noe vanskelig å se i farten, men den går av når traktorveien har flatet litt ut etter en svak stigning.Så er det lett knotete barnål sti. Etter en fin crux som må taes uten noen form for bremsing over en treklopp og glatt svaberg går stien til venstre langsmed en hage.Ca 100 etter å ha passert huset deler stien seg, den til venstre er fin, men vi drar til høyre og får fine svaberg som gjør seg best i god fart!I bunnen kommer man til grusveien man brukte for å komme til starten, ta til høyre. Etter ca 300 meter går det en singeltrack til venstre, starter med en klopp over en liten bekk.Etter ca 600meter er det et y-kryss, hold til høyre.De siste 900metrene skal det holdes hardt venstre ved alle muligheter.Turen avsluttes med knot og tilbud over utallige røtter.Men det er en fin fin runde med Aursmoen sentrum som base.

GPS

Publisert 26. august 2010 kl 00.00
Sist oppdatert 10. september 2010 kl 00.00
annonse
Relaterte artikler

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen