Storlia

Lysløypa fra Maskinisten

Sist oppdatert: 27. september 2010 kl 00.00
Storlia
Storlia

HVOR?

  • Kommune: Bodø-maskinisten
  • Lengde: ikke angitt
  • Tidsbruk: ikke angitt
  • Vanskelighetsgrad: 6. ikke angitt

Slik kommer du dit

Sykle innover fra parkeringsplassen i Parkeringsplass Maskinisten, følg lysløypa til høyre for bekken opp til deminingen på Vågøyvannet.

Endepunkt

Maskinisten

Terreng

For det meste middels teknisk smal sti på sandbunn som gir godt feste tørt som vått, en del klatring/transport på traktorvei/skiløype. Avsluttes på barnåler i furuskog med masse røtter. Ca. 50 m bæring avhengig av klatreteknikk.

Rutebeskrivelse

Turen starter med 70-80 høydemeter opp Lysløype. Ta til høyre over demningen til høyre for Vågøyvatnet, her starter en bred sti som etterhvert blir smalere. Lett kupert og nydelig hvis du har ork til å dra på litt. Etter ca 1 km skal du i første stikryss opp til høyre. Det er bratt, men skal kunne sykles. Et par punkter jeg ennå ikke har beseiret, men det nermer seg. På toppen fortsett rett over grusveien på traktorvei/skiløype, kuppert, mest oppover Etter ca. 1 km og en liten nedkjøring skal du av skiløypa på stien til høyre, denne fortsetter nedover dalen mot byen, ikke kjør der, ta heller av til venstre, etter ca 50 m. Opp bratt sti, bæring ca 50 m. Vel oppe på toppen kan du nyte utsikten før du følger stien nedover Storlia mot byen. Stien er trang (64-66 cm styre passer fint) gjennom skog. Utrolig fin flyt, passe rask, med noen vanskeligheter innlagt. Et par turer bak setet må påregnes, pass opp for girørebrekkerstener og gi gass. Et par tråkk på pedalene nå og da for å holde farten. Ett og annet små drop og hopp. Avsluttes på fritt valg av utallige barnålskledde stier. Hold lett høyre så kommer du ned på skiløype, ta til høyre så kommer du tilbake til utgangspunktet.

Tips

Kart: Bynære stier i Bodø. Tettpakket med andre alternativer.

Publisert 3. august 2004 kl 00.00
Sist oppdatert 27. september 2010 kl 00.00
annonse
Relaterte artikler

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen