Stiguide til No. 6

«Maskinisten» ligger rett utenfor Bodø sentrum og er utgangspunkt for de fleste stiene i området. Denne turen er middels krevende og byr på morsom sykling. På vei opp går det meste av syklingen på grusvei så her er det bare å nyte oppturen og glede seg til nedkjøringen. Turen er kort og kan enkelt kombineres med andre turer i samme område.

Sist oppdatert 1. mars 2021 kl 12.07
No. 6 byr på litt annet underlag enn de fleste andre stiene i Bodø. Martin Klette setter slalåmsvinger på sand. / Stisykling i Norge.
No. 6 byr på litt annet underlag enn de fleste andre stiene i Bodø. Martin Klette setter slalåmsvinger på sand. / Stisykling i Norge.

HVOR?

  • Kommune: Bodø
  • Lengde: 0-10 km
  • Tidsbruk: ikke angitt
  • Vanskelighetsgrad: 3. middels krevende

Rutebeskrivelse

Bodø - eller båddådjo som det heter på samisk.

En plass som kanskje ikke så mange syklister velger å reise til, men som de absolutt burde vurdere å dra til.

  • Vanskelighetsgrad: 3 - middels krevende

  • Lengde: Ca. 5 kilometer

  • Høydeforskjell: Ca. 300 meter

  • Startpunkt: «Maskinisten»

GPS-spor til alle turene finner du på gps.terrengsykkel.no. Disse kan du laste ned og se nærmere på. Har du en GPS med kartvisning, kan du følge sporet når du sykler.

Følg grusvei fra Maskinisten opp til Keiservarden. Oppe på platået ved Keiservarden, skal du i stedet for å følge Framsia/NM-løypa på vestsida av ryggen, ta stien på østsiden av ryggen ned mot grusveien igjen. Dette er ikke en merket sti, så den kan være litt vanskelig å finne i begynnelsen på svabergene. Litt nedenfor toppen på østsiden ligger ei mast og en trafostasjon, dette kan være greit å sikte seg inn mot.  

Stien går først på løs sandbunn, så vekselvis sti og svaberg før stien går sørøst mot grusveien igjen (ha visuell kontakt med grusveien). Stien slynger seg i kratt og lav bjørkeskog ned mot Kretjønna, som man sykler langs ved. Følg stien til venstre, den ender opp på grusveien igjen.  

Etter første del av No.6, har man minst fire alternativ; ta grusveien ned til maskinisten (anbefales ikke), finne sti sør for grusveien ned Omundbakkan og videre til Storlia, eller «Hurraløypa», som tar av fra grusveien og sørvest mot byen og ender på toppen av Pålan. Siste alternativ er å sykle til Keiservarden igjen, og ta stier som f.eks Dyrlia, Dyrliryggen eller Framsia.

Hvis du ønsker å sykle andre turer i området, har vi her noen anbefalinger til stisykkelturer som vi har syklet selv.

Oversiktskart over Bodø med inntegnet rute. Fra Stisykling i Norge.
Oversiktskart over Bodø med inntegnet rute. Fra Stisykling i Norge.
Publisert 28. mai 2019 kl 09.18
Sist oppdatert 1. mars 2021 kl 12.07
annonse
Relaterte artikler

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen