Bærekraftig stiutvikling er nøkkelen til å gjøre Norge attraktiv for terrengsyklister, men for å lykkes kreves det god planlegging. Stibyggerkurset, som går i Nesbyen helga 10. til 11. september, er en unik sjanse for å få undervisning av ledende stieksperter fra IMBA.

– Gjennom bruk av nyeste prinsipper innen stibygging og vedlikehold kan vi sikre at den fremtidige utvikling skjer på en måte som tar hensyn til både naturen og andre stibrukere, og løfter kvaliteten på syklingen til internasjonalt nivå. Vi har invitert to av verdens førende stieksperter til Nesbyen for å gjennomføre vår 2-dagers stibyggerskole, så du får den beste kunnskapen det går an å oppdrive, sier Lars Wraae Jensen, som er prosjektleder i Opplysningskontoret for Terrengsykling.

Annonse

Les også: Stor interesse for stisykling som produkt 

Saken fortsetter under

Norsk natur har en del utfordringer for stibyggerne. Foto: Tråkk n Roll

Kurset er lagt opp som en blanding mellom teori og praksis.

– På årets stibyggerskole skal vi både bygge bærekraftig sti, og lære teknikker for vedlikehold av eksisterende stier. Kursholdere er plukket på øverste hylle: Mark McClure og Gary Hampson fra IMBA og stibyggersjef i Hallingdal, Duane Butcher, forteller Jensen, som legger til at kurset også inkluderer sykling og sosialt.

– Det blir selvfølgelig masse sosialt påfyll, og litt shuttlebasert sykling har vi også fått klemt inn et tettpakket program, sier Jensen.

– Deltakelse støttes av Tråkk 'n' Roll og Opplysningskontoret for Terrengsykling, og Tråkk 'n' Roll dekker halve kursgebyret, så prisen skulle være overkommelig for de fleste.

Les også: Solid flyt på Geilo  

Stibyggerskolen arrangeres av Tråkk n Roll, Opplysningskontoret for terrengsykling i samarbeid med IMBA og NOTS. Påmelding er åpen for alle interesserte, og det er ingen krav om forkunnskap, men det er plass til maks 30 deltakere. Påmelding og mer info nettsiden. 

Les også: Anlegger Stryns første bygde sti 

BESTILL ABONNEMENT: Det beste TERRENGSYKKEL-innholdet hjem i postkassen. 

Kurset på Nesbyen har plass til 30 deltakere, og først til mølla gjelder. Foto: Tråkk n Roll