Etter mer enn 23 år på verdenscupnivå, OL-gull og ti VM-titler, samt overlegen seier i Furusjøen Rundt tidligere i sommer, må Gunn-Rita Dahle Flesjå finne seg i favorittstempel i OF300. I kveld stiller hun til start i mixed-klassen i det 30 mil lange rittet sammen med mannen og treneren Kenneth Flesjå. 

– Vi er veldig spente på hvordan det blir, for dette er jo mye lenger enn noe annet ritt vi har syklet før. Noen av etappene i Cape Epic var oppe i sju-åtte timer, og det første VM jeg syklet var vel seks timer og 20 minutter, men dette blir noe helt annet, sier terrengdronningen, som synes det er vanskelig å estimere noen tid for OF300. 

– Vi å nesten bare se hvordan det går. Vi er enige om at vi ikke kan kjøre oss helt ferdige, og at vi gjør dette som et eventyr og en opplevelse. Men hvis vi bruker 20 timer eller mer, så har vi syklet veldig rolig. Samtidig går jo timene fort hvis du får noe teknisk underveis, så vi må prøve å ta det litt rolig i elvekrysninger og slike steder der det er lett å få punkteringer eller andre problemer, sier Dahle Flesjå.