17-åringen fra Oppdal er så vidt gammel nok til å delta i enduro, men på hjemmebane på Rauhovden var det kun Norges to aller beste endurosyklister som klarte å tukte NTG-eleven, som er rundbanespesialist.

– Artig å slå de store gutta

– Jeg følte det gikk bra, klarte å kjøre jevne etapper og unngå teknisk krøll og kræsj. Det gikk jevnt, veldig artig å komme på pallen og slå noen av de store gutta, sier Andreas Øhrn.

– Du ble klart beste oppdaling. Får du være i fred for hjemmehåp som Snorre Setrom og Håkon Mæhle nå eller?

– Haha, de blir sikkert litt sure. Men de får bare legge seg i hardtrening, så kanskje de slår meg neste gang!

(Artikkelen fortsetter under bildet – og lenger ned ser du masse bilder fra søndagens enduro i Oppdal!)

PÅ PALLEN: Første års junior Andreas Øhrn (til høyre) ble nummer tre i Oppdal enduro, foran Zakarias Blom Johansen som vant med god margin, og andremann Espen Johnsen. Legg for øvrig merke til motorsyklist Terje Nylende som også er med på bildet. Foto: Tore Meirik

Dagens beste kondis

Etter helgens regnvær var forholdene på stiene på Rauhovden våte og vanskelige, og de færreste kom seg gjennom de fire etappene uten kræsj.

– Det var skrekkelig glatt i dag, og det vanskeligste var å ikke gå på trynet. Jeg hadde et par nesten-tryn, men det gikk heldigvis greit, sier Øhrn.

– Du satser knallhardt på rundbane, og er blant Norges beste i din aldersgruppe. Hva er de største fordelene dine i enduro?

– Det må være at jeg har god utholdenhet, som er fordel når det er langt og flatt. Vi øver mye på å kjøre bra teknisk selv om man er sliten, og det hjelper veldig i enduro. Vanskegraden på utforkjøringene er litt høyere i enduro, men så bruker jeg jo mye grovere sykkel, så den forskjellen er ikke så stor.

Bondehagen best igjen

I jenteklassen vant Stina Bondehagen (27) fra Hønefoss, som konkurrerte i Oppdal for første gang. Fjorårets sammenlagtvinner Hilde Strædet ble nummer to, og Helene Moland tok tredjeplassen.

– Det var veldig gøy å vinne, jeg hadde ikke forventninger om det i det hele tatt. De fleste andre jeg konkurrerer med i toppen har vært her før, så jeg hadde en litt dårlig følelse etter gjennomkjøringa i regnværet lørdag. Da hadde jeg mer enn nok med å komme meg gjennom. Det ble ikke helt som jeg trodde i dag, men når det er så glatt er det jo flere som strever, sier Bondehagen.

– Hva syns du om løypene?

– Veldig gjørmete i dag, men også veldig gøy å sykle på et nytt sted. Særlig toppartiene i alle løypene var veldig morsomme!

Komplette resultatlister finner du her!

Bildebonanza fra Oppdal Enduro 2016 (Foto: Tore Meirik):

Helene Moland får god hjelp av publikum.

Kristoffer Haugland var ikke fornøyd med egen innsats i Oppdal, men stilen hans er det ingenting i veien med.

Zakka sykla inn til seier.

Jentene på pallen, fra venstre Hilde Strædet (nr. 2), dagens vinner Stina Bondehagen, og Helene Moland (til høyre).

Snorre Setrom.

Hipster-Terje Nylende er forkjøla, og stilte derfor med denne sykkelen på parkeringsplassen. For øvrig den første sykkelen han eier på svært mange år som har sykkelstøtte.

Baard Hellebostad.

Jon Gunnar Fredriksen.

Hilde Strædet.

Dag Harald Bakken.

Håkon Mæhle.

Johan Schjerve.

Øyvind Sætra.

Pål Grotnes.