/ Enduro

OsloEnduro - Bildegalleri

Surt, kaldt, og vått, men OsloEnduro ble en suksess, se bildene!

Sist oppdatert: 25. mai 2014 kl 00.00
HOLE:Jostein S.Hole ble nummer tre i dagens konkurranse. Mer om sykkelen hans kan du lese i neste Terrengsykkel
HOLE:Jostein S.Hole ble nummer tre i dagens konkurranse. Mer om sykkelen hans kan du lese i neste Terrengsykkel
Lesetid: 2 minutter

OPPHAVSRETT ALLE BILDER: KRISTOFFER H. KIPPERNES/TERRENGSYKKEL.NO

Ingen kunne hamle opp med utforveteran Espen Johnsen i helgens OsloEnduro. På samtlige etapper hadde han bra margin til nestemann, og kunne tilslutt gå seirende ut av konkurransen med totaltiden på 10 minutter og 24 sekunder. Zakarias Blom Johansen tok andreplassen med 10 minutter og 56 sekunder, og siste pallplass ble kapret av Jostein Hole på 11 minutter og 24 sekunder.

Seriøs Johnsen

Bergenseren Espen Johnsen har lagt grunnlaget ved å sykle sti.

– Jeg kjente i løpet av den siste uken nå at jeg begynte å få litt trøkk i beina, og at jeg ikke hadde så mye nerver før konkurransen. Men det er jo alltid litt spennende med det første rittet, når man ikke vet hvor mye de andre har trent.

– Hva har du gjort for å forberede deg?

– Jeg har egentlig bare syklet sti, masse sti. Jeg sykler en del alene, og da retter jeg turene inn mot spesifikk trening der.  Når jeg begynner å bli sliten, passer jeg på å kjøre ekstra lenge, så jeg venner meg til å kjøre teknisk, hardt og fort når jeg er sliten. Jeg har for eksempel kjørt to runder på et fjell hjemme, Rundemannen. Da er det 500 høydemeter opp, og 6-7 minutter sti ned igjen. Det har vært fin trening. – Du er ganske seriøs med treningen

– Tja, det har blitt en del spinningssykkel, men så har jeg også brukt skumruller og tøyd mye. Det er viktig å forberede seg godt.

Bergenseren satser på Endurocupen, og syns helgens ritt var nyttig.

– Det er godt å endelig ha fått en målestokk på hvordan jeg ligger an. Nå kan jeg legge en enda mer spesifikk treningsplan for sesongen, og systematisere treningen for å bli bedre. Mange jenter

Hele 13 jenter av totalt 17 påmeldte stilte til start, og arrangør Roy Ripe passet på å berømme den høye deltakelsen blant jenter under premieutdelingen.

I dameklassen var det et tett løp, og Zea Walton vant med tiden 16 minutter og 27 sekunder, foran Stina Bondehagen på 16 minutter og 34 sekunder. Rikke Westvig ble nummer tre, på 16 minutter og 40 sekunder.

 

HELE RESULTATLISTEN SER DU HER

 

OPPHAVSRETT ALLE BILDER: KRISTOFFER H. KIPPERNES/TERRENGSYKKEL.NO

Publisert 25. mai 2014 kl 00.00
Sist oppdatert 25. mai 2014 kl 00.00
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen