Oppdal er en av disse bygdene som fostrer hardhauser, både hva gjelder skikjørere, syklister, klatrere, elvepadlere og mer. Noe må det jo være med terrenget som gjør dette, og muligens er dette noe av det som gjør Oppdal egnet til å sette punktum for 2015 hva 80/20 angår. Enduroritt blir det å finne rundt i landet ellers, men det nærmeste vi har en norgescup avgjøres altså nå.

Som før de andre 80/20-rittene har vi tatt en prat med arrangøren, i dette tilfellet en av disse hardhausene, Trygve Sande.

Annonse

Les også: Suksessfest i Skibotn

11939103_10156045192475171_380002073_n
11939103_10156045192475171_380002073_n

Flyt og stein: Oppdal byr på det beste fra begge verdener. Her på Raudhovdin. Foto: Kristoffer H. Kippernes

- Alt vel og klart før enduroen?
-Tja, håper det. Det er i alle fall gode forhold på stiene nå.

- Har dere hatt tunge bører før ritthelgen?
- Vi har innhentet diverse tillatelser til løyper, har mannskap på plass, og syklet gjennom og satt tidsplan. Har også merkemateriell klart, men det gjøres på fredag.

- Hva kan du si om stiene og terrenget etappene går gjennom?
-Det blir fin sykling på flytsti. Det er litt teknisk kjøring, spesielt på toppen, medaljeetappene har også litt tråkking. Etappene er fra halvannet til 8 min lange.

- Er det blinde etapper, eller publiserer dere før helgen?
- Etappene ligger ut på faceboksiden til arrangementet. Kombinerer man det med mtbmap.no bør det være lett å finne fram. På lørdag får alle prøve ferdigmerkede løyper.

- Stiller du selv?
- Jeg har tenkt å sykle selv, ja.

Les også: Sykkellek i Oslo

17-15-15_fancybox
17-15-15_fancybox

Fint over tregrensen: Arne Radmann ser klart nok til å sette fart. Foto: Kristoffer H. Kippernes

- Du likner veldig på Stravamannen i nest siste episode av Enduroskolen?
- Er redd for at det var jeg som møtte Mr. Braaap i forrige episode, så nå er jeg vel ikke Stravamannen lenger. Det var forresten litt skuespill fra min side, for Terje Nylende hadde tatt KOM'en min allerede uka før.

- Hvordan ser helgen ut for dere arrangører? Bare hektisk arbeid og høyt blodtrykk, eller får dere festfølelse, dere også?
- Håper på å senke skuldrene etter hvert, men foreløpig er de litt høye. Det må jeg innrømme. Vi har jo aldri gjort dette før.

- Hva er å finne på for den som vil kombinere Oppdal Enduro med mer i nærmiljøet?
- Det er jo fri på kveldene, og Oppdal har fasiliteter hvor en får kjøpt øl og annen sjenk akkurat som i byen. Men siden rittet går på søndag vil det nok begrense seg noe. I alle fall for noen.

- Kan du si noe om ratioen mellom fest og seriøst ritt for helgen?
- Oppdal er jo kjent for vanskelige løyper og et tøft sykkelmiljø, men dette arrangementet tror jeg vil overraske med gjestmilde flytstier. Vi har prøvd å legge opp til trivelige stier hvor mange kan finne godfølelsen. Men jeg tror likevel det er mer enn nok utfordring til at den beste vinner. Vi håper bare at Mr. Braaap ikke kommer og føkker opp. Siden hans alter ego, Øyvind, skal sykle, har vi nok kontroll på det.
For informasjon om rittet, se arrangørens nettsider!