Nittedal ungdomsenduro var åpent for rytter fra ti til 18 år, og trakk totalt over 80 deltakere. Til tross for høstlige og hustrige forhold var det topp stemning fra første tråkk, i år som i fjor.
– Vi er glad for så mange tar turen til Nittedal på en helg hvor det både er NC utfor i Drammen og NC rundbane, selv om vi ser at covid-19 stopper en del fra å komme langveisfra eller på grunn av «plutselige» karantener, sier Kristine Skeie i arrangementskomitéen til Nittedal ungdomsenduro.
Løypeleggerne hadde var lagt opp til totalt fire etapper, der de ulike aldersklassene syklet litt forskjellige kombinasjoner av disse.

HØSTLIG: Thorstein Johansen underveis i Nittedal Ungdomsenduro 2021. Foto: Tobias Bjerknes
Jomfrutur i «Solan»
Etappene var i stor grad basert på stier og etapper som har vært brukt tidligere i det nå nedlagte Hakadal Enduro. I tillegg var det lagt opp en helt ny løype i Varingskollen: «Solan», som ble offisielt åpnet i forbindelse med Nittedal ungdomsenduro.
Med unntak av de aller yngste, syklet alle klasser hele eller deler av denne som en av sine etapper i rittet på lørdag.
– Navnet «Solan» er inspirert av løypa «Litt Ludvig», som teamet i Hakadal Enduro utviklet. Den nye stien i seg selv er like krevende som «Litt Ludvig», men er en annen type løype. «Solan» har mer flyt, masse mose, røtter og bratte partier som krysset de gamle slepene som ble brukt til hest- og tømmertransport i gamledager, forteller Skeie.

KREVENDE: De eldste klassene i Nittedal ungdomsenduro syklet fire etapper, der to av dem startet på toppen av Varingskollen. Foto: Tobias Bjerknes
Deltakerne enten tre eller fire etapper, avhengig av alder. Ryttere i klassen 10 år syklet tre etapper, men ikke «Solan». Klassene 11-18 år syklet fire etapper. For rytterne i klassene 15-18 år startet to av de fire etappene helt på toppen av Varingskollen: De kjørte nemlig både «Solan» og «Ludvig», som begge er lange, utfordrende og interessante løyper som tar mellom fem og åtte minutter fra start til mål. De to andre etappene hadde noe kortere tilkomst.
– Vi er opptatt av at det skal være etapper som har god flyt, god fart, og gode linjer, uten at det er noe som er farlig underveis, sier Skeie.
Arrangøren stilte også med egne løypeguider som sørget for at alle rytterne kom seg gjennom etappene og videre til neste start. For de yngste rytterne var det i tillegg mulig ha med seg en egen voksen, men at de voksne fikk ikke sykle etappene før alle deltakerne hadde startet.
Fullstendige resultater alle klasser

TØFT: Løypene falt i smak hos ryttere i alle klasser. Foto: Tobias Bjerknes