– Vi får én ny destinasjon for 2015, det blir Oppdal, forteller Bård Sturla Stokke. Sammen med Petter Andreas Strøm, Knut Lønnqvist, Ove Grøndal, Jo-Inge Mandt, Roy Ripe og Holm Grimsrud utgjør han styret i den norske enduroserien, og planleggingen av årets sesong er i full gang.

– Oppdal kommer inn som ny arrangør, men ellers har vi som i fjor med Nesbyen, Traktor Bike Park, Sogndal og Oslo. Gjengen fra Oppdal tok kontakt med oss i fjor under rittet i Sogndal og ytret interesse for å arrangere i 2015, og vi er veldig spent på hva Oppdal vil tilby rytterne, forteller Stokke.

Annonse
_IPP9204
Gleder seg til ny sesong: Bård Sturla Stokke og de andre i styret for enduroserien jobber med planleggingen av den kommende sesongen. Foto: Kristoffer H. Kippernes

Gleder seg til ny sesong: Bård Sturla Stokke og de andre i styret for enduroserien jobber med planleggingen av den kommende sesongen. Foto: Kristoffer H. Kippernes
Med bare fem runder, og moderat utbytting av arrangører, er fortsatt serien i stor grad østlandsbasert, men andre lokasjoner står også på planen for endurorittene.

– I 2016 har vi lyst til å utvide med lokasjoner både vestover og nordover, og vi er allerede i dialog med flere potensielle arrangører, sier Stokke.
– Hvordan vil du oppsummere den andre sesongen med enduroritt som gikk i fjor?

– Stort sett var det veldig, veldig positivt. Selv om de fleste arrangørene hadde litt dårlig vær, var det god stemning på alle rittene, og det var spesielt morsomt å se et så stort spekter av syklister delta. Alt i fra juniorer til seniorer, og tidligere utforproffer til amatører. Jeg tror vi har truffet en liten nerve med dette konkurranseformatet, og det er morsomt.

Les også: OsloEnduro i levende bilder

– Vi har blitt bedre på organisasjonssiden i styret for serien. Forhåpentligvis vil det da bli lettere for arrangørene, som kan konsentrere seg om å lage gode løyper og den rent praktiske avviklingen av rittene. I tillegg jobber vi blant annet med å få på plass ting som forenkler og bedrer påmelding til rittene, felles tidtakingssystem, og bedre informasjonsdeling gjennom nettside og sosiale medier. Vi planlegger også å få arrangert en lanseringsfest i Oslo for å dele tanker rundt hvordan vi ser for oss sesongen 2015.  Tid og sted vil bli annonsert, forteller Stokke.

 

Datoene og destinasjonene for 2015 blir som følger:

Nesbyen: 23/24 mai

Traktor: 6/7 juni

Sogndal: 27/28 juni

Oslo: 15/16 august

Oppdal: 29/30 august

Seriens offisielle hjemmesider finner du HER.