Det skulle gå helt til midt i september før sesongens første enduro kunne gjennomføres, så forventningene til Trysil Enduro var store. Trysil Enduro trakk totalt nesten 100 deltakere, fordelt på fire konkurranseklasser for både menn og kvinner: 15/16 år, 17-18 år (junior), senior og master.
Anna Littorin-Sandbu var dagens raskeste dame, med knusende margin. Lillehammer-rytteren gjorde unna sine fem fartsetapper over tre og et halvt minutt raskere enn Solveig Molstad, som var neste rytter.
Mer fart og flyt
– Det var mye mer fart på etappene enn i fjor, så det som var avgjørende i dag var å gi flatt jern og tråkke til der man kunne. Dessuten var det viktig å finne flyten, og det gjorde jeg i dag, sier Littorin-Sandbu.
For henne var Trysil Enduro første ritt overhode for sesongen etter at hun brakk fingeren under sesongåpningen i Hafjell i sommer, og det er først de siste ukene hun har vært tilbake på sykkelen, så hun var derfor spent på formen da hun stilte til start i dag.
– Det har det har ikke blitt særlig mye sykling i sommer, men de siste ukene har jeg har fått bra med sykling, hovedsakelig sti og nedover, og var veldig gøy å endelig få sykle ritt igjen. Jeg må virkelig gi Trysil kudos for et bra arrangement med kule løyper, og det er kult at noen klarer å arrangere ritt i disse koronatider, sier Littorin-Sandbu.
Kristine Skeie fra CK Nittedal tok seieren i masterklassen, også hun med god margin.
Topp 3 kvinner senior
1. Anna Littorin-Sandbu, Lillehammer CK, 13:55
2. Solveig Molstad, 17:27
3. Gintare Kalkauskaite, 19:21
Topp 3 kvinner master
1. Kristine Skeie, CK Nittedal, 18:11
2. Anne Jorun Gudmestad, 19:35
3. Maria Theander, Trysil sykkelklubb, 20:29

Både utsikten og forholdene var upåklagelige under Trysil Enduro søndag. Foto: Jonas Sjøgren
Kjempet om sekunder
Blant gutta var det vesentlig tettere mellom rytterne. Ola Jåvold Landmark var dagens raskeste og vant seniorklassen 13 sekunder foran nybakt utfornorgesmester Ole-Herman Bergby. Det var imidlertid unggutten Jonas Oudalstøl i klassen menn 15-16 år som hadde nest raskeste tid: han var bare sju sekunder bak Landmark.
– Det som var avgjørende for å vinne i dag var å holde ut hele dagen. Jeg kjempet tett med Ole-Herman Bergby i hele dag, og klarte heldigvis å hente ut noen sekunder ekstra på siste etappe. Med bra vær og gode løyper ble det et veldig bra arrangement, sier Landmark etter seieren i Trysil.
Eneste oppkjøring før NM
Sesongens første ordinære enduro var også eneste mulighet for å teste formen mot andre ryttere før NM under DrammEnduro kommende helg. Der stiller Littorin-Sandbu, med ambisjoner om å forsvare seieren fra i fjor. Hun vant U21-klassen i det uoffisielle NM under Nesbyen Enduro i fjor, som var første gang det ble arrangert mesterskap i enduro i Norge. Også Ola Jåvold Landmark, som fikk den sure fjerdeplassen i U21-klassen på NM i fjor, er på plass i Drammen neste helg.
Topp 3 menn 15/16 år
1. Jonas Oudalstøl, Kristiansands CK, 11:45
2. Alexander Sandengen, Villesykler.no, 13:23
3. Sindre Sollund Gauldal SK, 13:45
Topp 3 menn 17/18 år
1. William Scheele, SK Rye Enduro/Santa Cruz, 12:02
2. Jannik Eschler, Bigfriends MTB Team, 12:03
3. Leo Solland, SK Rye, 12:21
Topp 3 menn senior
1. Ola Jåvold Landmark, Bærum OCK, 11:37
2. Ole-Herman Bergby, SK Rye, 11:50
3. Niklas Halvorsen, Kristiansands CK, 12:07
Topp 3 menn master
1. Bastien Rideau, BastRide, 12:52
2. Fredrik Lysakerrud, Odal SK, 12:57
3. Simen Kalnæs Danielsen, Drøbal SK, 13:05

Ola Jåvold Landmark vant Trysil Enduro 2020. Foto: Jonas Sjøgren
Fem varierte etapper
Også i år var det satt opp fem varierte fartsetapper på begge sider av Trysilelva, med start og mål på Sindrestua i Trysilfjellet.
De to første etappene var lagt til Grimsåsen nord og sør. Den første fulgte åskammen nordover til Mariusstien, mens den andre fulgte traktorsporet Logging Run på sørsida av Grimsåsen.
Tredje etappe gikk i Bjønnåsen, med traktorsporet Tractor DH og avsluttet med Jungelen ned Nedre Ljørdalsvegen.
Derifra gikk transporten tilbake til anlegget i Trysilfjellet blant annet gjennom Gullia også denne på østsida av elva, mens de to siste lå i tilknytning til anlegget i Trysilfjellet. Fjerde etappe var lagt til Gullias bygde rødmerkede sti Redneck, mens siste etappe var Bygderkanken: en smal og teknisk fjellsti med rullestein og skarpe serpentinsvinger.