Canyon

Tyske Canyon er et relativt ungt tillegg til floraen av sykkelprodusenter, men har fått en sterk posisjon i Norge. Her er alle syklene fra Canyon vi har testet.

Canyon Bikes begynte som et enkelt sykkelverksted i Koblenz i Tyskland på 80-tallet. Arnold Radfahr GmbH var navnet, etter eieren, før de tok steget til å designe og produsere sine egne sykler under navnet Canyon i 2002.

Selskapet fikk skikkelig vind i seilene for sitt moderne og stilrene design, og i distribusjonen av sine sykler klarte Canyon å kutte mellommannen fra verdikjeden fullstendig. Skal du kjøpe en Canyon-sykkel, må du bestille den direkte fra Koblenz - eller kjøpe brukt på finn.

Dette gjør at prisene på syklene kan virke ekstra konkurransedyktige når du ser dem på nett, men ettersom de bestilles direkte fra utlandet må du selv betale moms og fortolling.

Canyon leverer sykler til landevei, gravel og terreng. Canyon Strive og Spectral er blant de mest kjente syklene til hhv. enduro og stisykling.

Canyon sitt flaggskip i endurosegmentet heter Strive, en modell som har vært med oss i såpass amnge år at vi har hatt anledningen til å teste den hele tre ganger.

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen