Canyon

Tyske Canyon er et relativt ungt tillegg til floraen av sykkelprodusenter. Her er alle syklene fra Canyon vi har testet.

Canyon begynte som et enkelt sykkelverksted i Koblenz i Tyskland på 80-tallet. Arnold Radfahr GmbH var navnet, etter eieren, før de tok steget til å designe og produsere sine egne sykler under navnet Canyon i 2002.

Selskapet fikk skikkelig vind i seilene for sitt moderne og stilrene design, og i distribusjonen av sine sykler klarte Canyon å kutte mellommannen fra verdikjeden fullstendig. Skal du kjøpe en Canyon-sykkel, må du bestille den direkte fra Koblenz - eller kjøpe brukt på finn.

Dette gjør at prisene på syklene kan virke ekstra konkurransedyktige når du ser dem på nett, men ettersom de bestilles direkte fra utlandet må du selv betale moms og fortolling.
Canyon leverer sykler til landevei, gravel og terreng. Canyon Strive og Spectral er blant de mest kjente syklene til hhv. enduro og stisykling.

Canyony sykkel mtb stisykling spectral enduro

Canyon stisykler

Canyon har et grundig tilbud innenfor fulldempede stisykler, og har markert seg her med klassikeren Spectral, samt den noe lettere og kvikkere Canyon Neuron. Vi tar også med rittfuldempere Canyony Lux SL.

Her er våre tester av Canyon stisykler opp igjennom tidene.

TERRENGSYKKEL.NO
skala
7.6/10
GOD PÅ ALT: Canyon Neuron CF er en lettsyklet stisykkel med top utstyrsnivå. Den er en super og allsidig langtursykkel som også fint kan brukes i tekniske maratonritt.

Test av Canyon Neuron CF 9.0 SL

Tyske Canyon sin kvikke stisykkel Canyon Neuron CF 9.0 SL skal fungere til alt fra hytte-til-hytte-turer i Alpene og leken stisykling i nærskogen.
TERRENGSYKKEL.NO
skala
8.7/10
ALT PÅ PLASS: Canyon Spectral AL har en utstyrsliste uten minus og allsidige egenskaper som passer både nybegynnere og erfarne stisyklister. Er du tung i shortsen eller sykler hardt bør du ha litt ekstra luft i bakdemperen.

Canyon Spectral AL 6.0

Det er vanskelig å komme unna Canyon når vi skal vurdere sykler i budsjett-klassen. Det tyske internett-merket har i årevis gått i bresjen for å levere mye sykkel for pengene.
TERRENGSYKKEL.NO
skala
5.2/10
NESTEN NY: Canyon Spectral ble lansert på slutten av 2017, og er totalt redesignet fra forrige modell. Foto: Kristoffer Kippernes

Test av CANYON Spectral CF 9.0 SL

Canyon leverer som vanlig en flott utstyrspakke til prisen. Canyon Spectral CF 9.0 SL er den letteste sykkelen i testen, noe vi merket raskt.
STIJAGER:  Canyons Spectral AL er med på det meste av terrengsykkelmoro. At den er lekker å se på er udiskutabelt. Den skinnende røde finishen er flott. Testsykkelen i Large er kort for størrelsen, men lav over overrøret.

Test av Canyon Spectral

Canyons nye Spectral-serie kommer i versjoner med både 29 og 27,5-hjul. Vi har testet den kjappe og velutstyrte, Spectral AL 9.0 SL 27,5.
TERRENGSYKKEL.NO
I EN ESKE FRA TYSKLAND: Sykkelen er fabelaktig utstyrt, med alt vi forventer og enda litt til. Det eneste vi savner er en todelt krank med slagring og kjedefører, noe som for øvrig kan bestilles med sykkelen for en billig penge.

Test av Canyon Nerve AM 9.0 SL

Canyon Nerve AM 9.0 SL byr på topp utstyr og lav pris. Finishen er forbilledlig, men noen ulemper er det med netthandel.
TERRENGSYKKEL.NO
skala
8.1/10
FAGERHAUGS NYE: Vår egen verdenscupvinner, Petter Fagerhaug skal sykle på Canyon Lux i årets sesong. Vår røde testsykkel har noe rimeligere karbon enn toppmodellen og 110 mm vandring i gaffelen.

Test av Canyon Lux SL 8.0 Pro

Med rundbanestjerner som Mathieu van der Poel og Pauline Ferrand Prevot på laget var det på høy tid at Canyon lanserte Canyon Lux SL 8.0 Pro.
TERRENGSYKKEL.NO
skala
9/10
Canyon Spectral 29 2021

Test av Canyon Spectral 29

Canyon er tilbake med en ny Spectral, som er en stisykkel med både lang dempervandring og store hjul. Canyon Spectral 29 CF kommer litt sent til bordet, men kommer den godt?
TERRENGSYKKEL.NO
skala
7/10
Canyon Lux trail CF 7

Test av Canyon Lux Trail CF 7

Canyon har sti-tilpasset rittfulldemperen Lux ved å gi den 120 mm gaffel, lengre frontramme og grovere dekk.

Canyon enduro og downhillsykler

Canyon sitt flaggskip i endurosegmentet heter Strive, en modell som har vært med oss i såpass amnge år at vi har hatt anledningen til å teste den hele tre ganger.

TERRENGSYKKEL.NO
skala
8/10
LUKSURIØS: Utstyrsnivået på Canyons Strive CFR er nesten i overkant til hard endurosykling. Vi setter pris på toppdempere fra Fox og lar oss imponere av råflotte hjul i tillegg til Shimanos dyreste gir og bremser.

Test av Canyon Strive Cfr 9.0 Sl

Canyon Strive er utviklet sammen med den ingeniørutdannede utforverdensmesteren Fabien Barel. Strive har en unik funksjon som Canyon kaller ShapeShifter, denne skal nesten gjøre at sykkelen er to sykler i en.
TERRENGSYKKEL.NO
Canyon Strive

Test av Canyon Strive 2019

Canyon lanserte sin første Strive-modell i 2014. Fra start med den nyskapende Shape-Shifter-funksjonen. I vinter kom en ny, oppdatert versjon av Strive.
TERRENGSYKKEL.NO
skala
7.7/10
Foto: Kristoffer Kippernes

Test av CANYON Strive CF 8.0

Canyon leverer som vanlig en sykkel med et utstyrsnivå ingen andre produsenter kan matche. Vi har testet deres nye enduro-modell Canyon Strive CF 8.0.

Canyon elsykler

El-sykkel-segmentet er voksende, og vi har anstrengt oss for å lage grundige, pålitelige anmeldelser og tester av elsykkel. En elektrisk terrengsykkel, eller El-MTB, er det ikke alle som tilbyr, men Canyon har vært tidlig ute med sin Spectral:ON.

TERRENGSYKKEL.NO
skala
8.4/10
test elsykkel canyon

Test av Canyon Spectral:ON 9.0

Canyons Spectral:On har det siste av drivverk og motor fra Shimano og et oppsett som gjør at den henger godt med i feltet av nye elsykler.

Canyon hardtail, gravel og andre sykler

CX-sykler, grussykler eller gravelsykler har blitt en viktig del av sykkelfloraen. Her er vår test av Canyon sin CX-sykkel Grail.

Vi har også sett på den mer innovative hybridsykkelen Urban, og hardtail-sykkelen Stoic.

TERRENGSYKKEL.NO
skala
7.5/10
STRAM OG ELEGANT: Canyon Grail i alu-versjon har stramme linjer og fast kjørefølelse. Utvekslingen er tilpasset ganske høy fart og/eller sterke klatrebein.

Test av Canyon Grail Alu 7.0

Canyon Grail Alu 7.0 er Canyons første Alu-modell. Sykkelen har stramme linjer, og er uten det unike styret som karbon-modellen har blitt kjent for.
TERRENGSYKKEL.NO
skala
7.5/10
LEKKER: Canyons Urban er flott å se på og kvikk å sykle på.

Test av Canyon Urban

Canyon Urban er en lekker designet bysykkel med mange flotte og praktiske løsninger. Canyon Urban er flott å se på og kvikk å sykle på.
TERRENGSYKKEL.NO
skala
7.7/10
Canyon Stoic 4

Test av Canyon Stoic 4

Canyon Stoic 4 er en progressiv hardtail til leken stisykling og røft terreng. Halvdemperen fra Canyon har moderne stisykkel-geometri og dekk, hjul og gaffel som tåler hard og uvøren sykling i både skog og fjell.
TERRENGSYKKEL.NO
skala
7/10
KLASSISK: Canyons helt nye Exceed har lett og avansert karbonramme og velprøvd rittgeometri. Rammefinishen er flott.

Test av Canyon Exceed CF 5

Canyon Exceed er en godt utstyrt hardtail til trening og ritt. Den sparker fra i oppoverbakkene, og overrasker i terrenget.