Ny teknologi med viskoelastiske gummimaterialer har gjort tynne og myke knebeskyttere mulig. Vi har testet et knippe beskyttere du kan ha på deg hele dagen, på både lange og korte turer. Noen av beskytterne byr på såpass med beskyttelse at de også kan brukes til enduro og tilsvarende grov stisykling. Alle beskytterne her er blant de letteste og tynneste produsentene tilbyr. De fleste produsentene har tjukkere, dyrere og tyngre beskyttere i kolleksjonen også. 

Viscoelastisk skum

Mange av beskytterne her har såkalt Viskoelastisk gummi i selve kneputa. Dette er materialer som er myke til vanlig, men som blir harde ved slag og dermed har supre dempende egenskaper uten at de hemmer bevegelsen. Disse beskytter like bra eller bedre enn tradisjonelle knebeskyt- tere med hardt skall. Den viskoelastiske gummien nnes i dag som mange forskjellige merkenavn der D3o er originalen som ble oppfunnet av Richard Palmer ved universitet i Hertfordshire i England i 1999. Tilsvarende teknologi kalles også: Armourgel, Sas-tec, VPD, X-Matter mm.

Memory foam og tett skum med tette hulrom vil beskytte bedre enn mer porøst skum, og det kan være uklart hvor skillet går mellom tettcellet skum og viskoelastisk skum. Ønsker du deg pålitelig beskyttelse mot mer enn småslag og skrubbsår er det lurt å velge beskyttere med CE EN 1621/1-sertifisering