Leatts nye MTB 4.0 endurohjelm skal kun veie 810 gram. Den har likevel mange funksjoner som skal gjøre at den beskytter godt og fungerer bra mens du sykler med dekksiden ned. 

Leatt MTB Enduro
HELHJELM: Leatts nye enduro-hjelm fungerer som helhjelm til utforsykling.
Annonse

Leatts nye konvertible endurohjelm har ikke MIPS, som mange av konkurrentene, eksempelvis Giro Tyrant og Fox Proframe. Leatt har valgt å satse på sitt eget system for å begrense rotasjonsskadene og mulighetene for hjernerystelse ved fall. Systemet til Leatt, Turbine 360 består av mange små sopper i Leatt sitt ikke-newtonske gummimateriale Armourgel, som ligger an mot hodet og lar hjelmen flekse i alle retninger i forhold til hodet.

Armourgel er som andre kjente slike gummi-typer myk når den ikke belastes, men blir hard og støtfordelende når den blir påført slag. Armourgel-soppene, eller turbinene om du vil kan både vri og bøye seg for å beskytte mot rotasjon. I tillegg fungerer de som støtdempende puter ved direkte slag. Både materialet og fasongen bidrar til støtdemping ved kompresjon. 

Turbine 360
ROTASJONSBESKYTTELSE: Turbine 360-systemet er Leatts svar på MIPS. Her i stihjelmen DBX.

Også stisyklingshjelmen DBX, som vi har omtalt tidligere har Turbine 360. 

Vi er vant til luftige påstander når det kommer til hjelmers fortreffelighet, men Leatt hevder at Turbine 360-systemet kan redusere maksbelastningen på hjernen i et fall med 30 prosent. I tillegg skal Turbine 360 redusere rotasjonskreftene som skader hjernen med opptil 40 prosent.  

Leatt MTB Enduro
SYSTEM: Hakebeskytter med utagbart gitter og Leatts egne briller.

MTB 4.0 endruo-hjelmen er godkjent etter standarden for hjelmer til utforsykling. 

Den justerbare skyggen er laget for å brekke av i et fall. Også det bidrar til å redusere skadepotensialet i et realt tryn. 

Leatt er, som mange vet oppfinneren av nakkebeskytteren som mange bruker. MTB 4.0-hjelmen er selvfølgelig tilpasset bruk av alle Leatts nakkebeskyttere til utfor- og endurosykling. 

Leatt har også hatt stor suksess med sine gode knebeskyttere  og kom nylig med en helt egen skokolleksjon.  

Nesten like viktig som hvor godt hjelmen beskytter, er det at den er komfortabel å ha på. Leatt MTB 4.0 har 18 lufteluker for god gjennomlufting. Hakebeskytteren, som du kan ta av med et enkelt håndgrep er hektet til hjelmen med rustfrie stålbeslag. 

Gitteret i front av hakebeskytteren kan poppes ut for ekstra lufting inn mot hakepartiet. Dette gjør det også enklere å få drikkeslangen inn i munnen når behovet melder seg. 

Leatt MTB Enduro
STÅLBESLAG: Beslag i rustfritt stål kobler hakebeskytteren sammen med resten av hjelmen.

Under den justerbare skyggen kan du plassere goggles, eller du kan benytte deg av de spesialkonstruerte solbrillefestene. Disse lar deg plassere sykkelbrillene sikkert i pannen på hjelmen, under skyggen, når det blir for mørkt for briller, eller brille-klaustrofobien setter inn i en lang, varm klatring. 

Deler AS er importør av Leatt

Hjelmen kommer på lager i mars-april og vil koste 3299 kroner.