Giro Merit tilbakekalles på grunn av mulig sikkerhetsrisiko

Har du en Giro Merit sykkelhjelm produsert før januar 2023 bør du lese dette - og slutte å bruke hjelmen umiddelbart.

Sist oppdatert: 22. februar 2023 kl 10.16
Lesetid: 2 minutter

Giro Merit er en sykkelhjelm for stisykling som ble lansert relativt nylig. Nå gjennomfører produsenten en tilbakekalling av Merit-hjelmer produsert før januar 2023.

«Noen hjelmer kan ha en stropp som har potensial til å løsne fra hjelmen når den trekkes med relativt liten kraft, noe som utgjør en risiko for skade på brukeren under en krasj», heter det i en pressemelding.

Med andre ord - hvis du har en slik hjelm er det gode grunner til å slutte å bruke den umiddelbart, og sjekke om du er berørt.

Dette er beskjeden fra Giro om tilbakekallingen:

Fare:

Hjelmstroppene på noen Giro Merit hjelmer produsert før januar 2023 kan løsne med når de trekkes med relativt liten kraft i stroppene, noe som utgjør en risiko for skade på brukeren i en krasj. Giro er ikke kjent med at det har skjed noen hendelser knyttet til denne problemstillingen.

Beskrivelse:

Denne tilbakekallingen involverer bare Giro Merit-hjelmer produsert før januar 2023. En Giro Merit hjelm kan identifiseres med modellnavnet «Merit» på baksiden/siden av hjelmen. Det kan også identifiseres av det indre hjelmklistremerket som har modellnavnet Merit skrevet på det og bærer også den alfanumeriske identifikatoren (GH230).

Hva gjør du:

Forbrukerne bør slutte å bruke disse hjelmene umiddelbart og kontakte forhandleren de kjøpte hjelmen fra for å få en erstatning gratis. Giro vil utlevere en ny hjelm av samme modell/størrelse som er kontrollert for denne produksjonsfeilen.

Publisert 22. februar 2023 kl 10.16
Sist oppdatert 22. februar 2023 kl 10.16
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen