Enduroprodukter er i vinden på årets Eurobike-messe i Tyskland og flere produsenter har nye produkter tilpasset den trendy terrengsykkelgrenen.

Hjelmprodusenten Bell har hatt stisyklings-hjelmen Super i kolleksjonen i to år. For 2015 utvikler de hjelmen med en avtagbar hakebeskytter. Hakebeskytteren er holdt på plass av tre kraftige klemmer og virker solid og robust. Hjelmen uten hakebeskytter er som før, mens hakebeskytteren lett kan lagres i en sekk under transportetapper. Å sette den på, eller å ta den av tar få sekunder.

alt

MODULÆR: Hakebeskytteren lar seg raskt ta av og sette på igjen.

alt

FRISK: Super 2R kommer i flere farger.

Bell har også kastet seg over beskyttelsessystemet MIPS som svenske Poc var blant de første til å ta i bruk for 3 år siden. MIPS beskytter hodet bedre ved krasj da systemet også demper rotasjonsbevegelser og ikke bare slag. Flere andre produsenter tar i bruk MIPS i hjelmene i år. Norske Sweet har også vært pådrivere for MIPS i hjelmer.

Bell Super 2R-hjelmen kommer i flere fine farger og fortsatt med integrert hjelmkamerafestet på toppen av hodet.

Trysilfirmaet Sweet kommer med en videreutvikling av årets Bushwacker-hjelm. I 2015 kommer stimodellen i tre versjoner. Derav to med MIPS. Både den dyreste versjonen som også har karbon i ytterskallet og en rimeligere versjon uten karbon kommer med MIPS for neste år.

alt

MIPS TIL FOLKET: Sweet Bushwacker kommer i 2015 i tre versjoner. Én uten MIPS og to med. Her er mellommodellen uten karbon, men med MIPS.

alt

UNDER RADAREN: Sweets toppmodell kommer med MIPS og karbon og i ny svart/svart-look. Sweets egen Atle Enberget viser stolt frem.

Giro tar også i bruk MIPS i sin friske stihjelm Feature. Det er også gledelig å se at Giro Hex fortsetter i Giros kolleksjon. Den allsidige hjelmen til en relativt god pris og alltid i nye friske farger er blitt en klassiker.

alt

FARGERIK: Giro sti-hjelm Feature kommer med MIPS og i nye farger.

alt

Vi kommer tilbake med mer Eurobikestoff de neste dagene. Følg med.