Topeak Joe Blow Booster

Annonse

Pluss:

  • Solid konstruksjon
  • god pumping,
  • stort luftkammer,
  • lang slange, stødig,
  • stor og god måleskive for trykk

Minus:

  • Stor og tung.
TYDELIG: Manometer-skiva på Topeak-pumpa er stor og lett å lese av.

TYDELIG: Manometer-skiva på Topeak-pumpa (til venstre) er stor og lett å lese av. 

Slangeløse dekk krever en god pumpe. Noen ganger kreves en kompressor for å få dekket på plass. Bontrager kom slangeløse syklister til unsetning i fjor med sin lansering av Flash Charger-pumpa. Nå har Topeak lansert sin tilsvarende kompressor-pumpe.

Vi testet Bontragers Flash Charger-pumpe i fjor og kalte den tiårets produkt. Les her: 

Både Topeaks Joe Blow Booster og Flash Charger fungerer på samme måte. Pumpa er utstyrt med to luftkammer, der du pumper opp trykket i det ene med pumpa, slik at du kan slippe ut masse luft på en gang. En nødvendighet for å blåse opp slangeløse dekk, i hvert fall noen ganger.

Bontragers ide og produkt var åpenbart ikke unikt nok til at de kunne patentere det, men de skal ha for nyskapningen. Nå som de har konkurrenter på markedet er det interessant å se hvilken pumpe som er best.

STOR OG STØRRE: Bontragers Flash Charger er stor, men liten i forhold til Topeak Joe Blow Booster

STOR OG STØRRE: Bontragers Flash Charger er stor, men liten i forhold til Topeak Joe Blow Booster

Topeaks pumpe er på ingen måte noen kopi av Bontragers, men funksjonen er selvfølgelig tilsvarende. Topeaks pumpe er større, tyngre og mer solid konstruert. I tillegg er selve pumpefunksjonen en god del bedre enn på Bontragers variant. Mens Bontragers Flash Charger fungerer dårlig som en pumpe til å toppe opp dekktrykk og fylle på luft på vanlig vis, fungerer Joe Blow Booster som en vanlig, god pumpe også her. Du kan fint bruke Topeak Joe Blow Booster som den hverdagspumpe både til terreng- og landeveissykler.

Pumpa fra Topeak leverer mer luft per pumpedrag enn Bontragers. Likevel bruker også pumpa fra Topeak 40 pumpedrag på å nå 160 psi i kompressor-kammeret. Det samme som Bontragers. Kammeret er med andre ord større på Topeaks pumpe enn på Bontrager Flash Charger. Dette ser vi også tydelig med det blotte øyet.

LADING: Pump opp kammeret først.

LADING: Pump opp kammeret først til 150-160 psi/10-11 bar. 

Det store kammeret gjør selvfølgelig at pumpa er større og tyngre også. En ulempe ved reising og lagring.

SLIPP LØS: Vri på den kraftige bryteren for å slippe luften løs og for å bruke pumpa som vanlig.

SLIPP LØS: Vri på den kraftige bryteren for å slippe luften løs og for å bruke pumpa som vanlig. 

Både Bontrager og Topeak har pumpehode som automatisk tilpasser seg ventilen, enten du bruker shrader (bilventil) eller presta-ventil. Topeaks hode er større, tyngre og igjen mer solid, men er også lett å klemme fingrene i ved bruk.

Selve pumpehåndtaket er gummiert og bredt på Topeak-pumpa. Det føles som en real oppgradering i forhold til Bontragers.

Også måleskiven for lufttrykk og mekanismen for å veksle mellom kompressorfunksjon og pumpefunksjon er større og føles mer solid på Topeak enn på Bontrager.

På Topeak Joe Bloiw Booster vrir du på en kraftig gummiert ring rundt måleskiven for å veksle mellom kompressorfunksjon og pumpefunksjon.

Bli abonnent på Terrengsykkel. Bestill bladet på FFShop. 

Slangen på Topeak Joe Blow Booster er realt lang, enda lengre enn på Bontrager og har en fin knapp for finjustering av lufttrykk ved innfestingen til selve pumpa.

 

LANG SLANGE: Topeak-pumpas slange er godt over en meter lang. Det er fint når du har sykkelen i stativ.

LANG SLANGE: Topeak-pumpas slange er en og en halv meter lang. Det er fint når du har sykkelen i stativ. 

Oppsummert kan vi si at Topeak har tatt Bontragers løsning og løftet den et par hakk videre. Kvaliteten, komforten og funksjonen er bedre enn på Bontragers Flash Charger. Det eneste vi har å utsette på Topeak Joe Blow Booster er at den er veldig stor og tung.