Sykkelpumper - best i test

De beste sykkelpumpene

Alle stisyklister har opplevd å punktere slangen i dekket på tur. Da er det fint å ha en sykkelpumpe som er lett å ha med seg, men også pumper godt.

sykkelpumpe minipumpe kompressorpumpe
SYKKELPUMPE: Skal du kjøpe ny sykkelpumpe? vi har testet flere modeller.

En sykkelpumpe er da vel en sykkelpumpe? Ikke nødvendigvis! Terrengsykkel-redaksjonen har gjennom sine mange år på sykkelen opplevd at mang en pumpe svikter når det gjelder.

Derfor gjør vi tester av forskjellige typer pumper, slik at du får nok luft i dekka. En god minipumpe på lomma under langtur er lurt, og hjemme i boden trenger du også en kraftig og solid pumpe.

Alle testene Terrengsykkel har gjort av sykkelpumper finner du nederst i saken!

Minipumper

Når vi er på tur ønsker vi å ha en pumpe med oss som er tar lite plass. Du finner relativt små pumper, men de gir deg nødvendigvis ikke det trykket du ønsker.

Hos Terrengsykkel er det Fabric Millibar som får toppscore og er testvinner. Den har et godt grep, gir masse luft og har en fleksibel slange. Den er også kompakt nok til å ha i baklomma.

Topeak Joe Blow Booster er også en pumpe vi liker. Den er robust, har stort luftkammer og fungerer også som vanlig pumpe.

Specialized Air Tool Blast er den billigste pumpen min har testet, men faller litt igjennom tross den fine prisen.

En outsider i testen er Airshot kompressorflaske. Den mangler imidlertid en elementær ting som trykkmåler og du må også ha en seperat sykkelpumpe.

Kompressorpumper

Tubeless, eller såkalt slangeløst, er blitt helt vanlig på moderne terrengsykler. Dette vil si at du setter opp dekket mot felgen uten bruk av slange, men med et tettemiddel inni.

For å gjøre oppsettet av slangeløst enklere, er det greit å ha en pumpe som gir mye luft, raskt. Da slipper du å bli svett og andpusten, eller å stå der uten å få det til å fungere i det hele tatt.

Vår testvinner er Blackburn Chamber Tubeless. Den er gigantisk, har et sykkelstyre som håndtak og kammeret fylles effektivt opp.

En annen Blackburn-pumpe, Core Mini, kjemper helt i toppen med den. Den har en fin størrelse og en slange som gjør det enkelt å pumpe. Den er dog dyr.

En del billigere er Lezyne Tech Drive HV. Den krever litt montering før pumping, men har godt med volum, er komfortabel å holde i og har en solid og tjukk slange.

Test av Bosch Easy Pump luftkompressor

Easy Pump er en batteridreven luftkompressor med trykk opp mot 10,3 bar fra det velkjente tyske merket Bosch. Vi har testet kvaliteten og kapasiteten ved pumping av ulike dekktyper.

Bosch Easy Pump

Pris: 649 kr

Vekt: 400 gram

Nettside: www.bosch.com

skala
6/10

Teknologi og gadgets presser seg på i nær sagt alle sammenhenger i sykkel - også på verktøy.

Så kan teknologien gjøre det enklere å pumpe opp dekkene før du skal på tur?

Bosch Easy Pump er en liten elektrisk pumpe, som muligens kan forenkle hverdagen som syklist.

Håndholdt

Den lille og robuste luftkompressoren veier 400 gram og har en veiledende pris på 649 kroner. Den er laget av plast og har en slangelengde på 27 cm. Slangen har tekstiltrekk for ekstra beskyttelse og en metallkobling med gjenger som du kobler til ventilen.

Det interne batteriet lades med den tilhørende USB-C kabelen. I pumpens oppbevaringsrom finner du ballnål, sluttstykke for oppblåsing av vannleker, samt et adapter for prestaventil.

Pumpen holdes med en hånd og du har et klart og tydelig display på pumpen som viser batterinivå, dekktrykk i dekket, samt innstilt dekktrykk du ønsker. Dekktrykket kan vises i bar eller psi. Maksimalt dekktrykk er oppgitt til 10,3 bar som tilsvarer 150 psi. Pumpen stopper når innstilt dekktrykk er nådd.

Slik testet vi

Pumpen ble testet på et Maxxis Assegai 29x2.5 WT MaxxGrip EXO+ terrengdekk på Race Face AR30 felg med PTN dekkinnlegg og PTN ventil og den ble også testet på et Continental Grand Prix 5000s TR 30mm landeveisdekk på DT Swiss Endurance LN felg med slange. Pumpen ble testet innendørs på hardt og flatt underlag.

Pumpen har fem ulike knapper. En av/på-knapp, en knapp for å starte og avslutte pumping, to justeringsknapper for dekktrykk (opp/ned med 0,5 psi for hvert trykk) og en knapp der du velger enhet (bar eller psi) samt kan skru på LED-lyset foran på pumpen, slik at du kan pumpe under mørke forhold. Displayet har også lys.

Vurderinger og testing

Effektivitet: For å oppnå 25 psi på terrengdekket brukte den 1 minutt og 28 sekunder, mens for å oppnå 100psi på landeveisdekket brukte den 3 minutter og 43 sekunder. Den holder til 7-8 fulle pumpinger av terrengdekk, mens den vil kunne gjøre “vedlikeholdspumping” før hver sykkeltur i cirka en uke før batteriet er tomt. Lading av pumpen gjøres via USB-C kabel og tok cirka 2 timer fra tomt til fullt batteri.

Kvalitetsfølelse: Pumpen virker solid og er av god kvalitet. Slangen har et adapter til bruk på sykkel av metall som skrus på ventilen. Denne holder seg godt på plass under pumping, men vær obs på å ikke dra med deg ventilkjernen når du tar den av.

Håndtak: Pumpen har et behagelig plasthåndtak med plass til en hånd. Du rekker fint frem til innstilling av dekktrykk og av/på-knapp med tommelen.

Pumpeglede: Pumpen tar liten plass og kan enkelt tas med i for eksempel bagasje eller bil. Den er komfortabel å pumpe med, men vi synes den bruker altfor lang tid å pumpe begge dekkene, samtidig som batteriet ikke holder veldig lenge. Easy Pump tar også lengre tid å koble til sykkelventilen enn en gulvpumpe uten skruhode.

Dette mener vi

Bosch Easy Pump kombinerer teknologi og robusthet og har et presist dekktrykk og en praktisk skjerm, men er altfor treg til bruk på sykkeldekk.

En vanlig gulvpumpe vil være mer effektiv og hensiktsmessig i lengden, og dessuten enklere å koble på.

VURDERING
Totalvurdering
PLUSS

Tar liten plass

Solid og brukervennlig

Nøyaktig dekktrykk og klar skjerm.

MINUS

Litt for kort slange for sykkelbruk

Ikke veldig rask

Holder ikke til mange dekk på en lading

Ikke egnet for montering av slangeløse dekk

Adapter tar ofte med seg ventilkjernen

Test av Blackburn Chamber Tubeless sykkelpumpe

Sykkelpumpen Blackburn Chamber er kjempen i denne testen. Vi har testet sykkelpumpen med kompressorfunksjon til å sette opp slangeløse dekk.

sykkelpumpe blackburn test
SYKKELPUMPE: Vi har testet Blackburn Chamber som er ei sykkelpumpe med kompressorfunksjon.
TS_best_i_test
Blackburn Chamber Tubeless pump
 • Pris: 949

 • Vekt: 3,4 kilo

 • Lengde: 711 mm

 • Slaglengde: 555 mm

 • Antall pump til fullt kammer: 37

 • Slangelengde: 158 cm

skala
9/10

Akkurat som Topeak tok Bontragers pumpe og la på flere centimeter og funksjoner, har Blackburn gjort det samme videre fra Topeak i testen av kompressorpumper. 

Blackburns Chamber-pumpe er gigantisk.

Den har til og med et realt sykkelstyre som håndtak, komplett med vanlige gummiholker. Du kan tilpasse pumpa selv ved å bytte styret og holkene da disse er av vanlig standard i festene. Litt kult! Hva med et gammelt karbonstyre på pumpa?

I bruk er Blackburn-pumpa like raus. Kammeret er stort og pumpes effektivt opp med 37 pump på den funksjonelle pumpa. Den kan fint brukes på alle syklene du har i boden også uten å bruke kammeret. Ved vanlig pumping går ikke luften innom kammeret. 

Måleskiven sitter øverst på pumpa, er stor og med tydelige tall. Dog er det litt liten avstand mellom relevante terrengdekk-trykk for å skille nøyaktig.

Den 158 cm lange slange har utslippsknapp ved hodet. Bryteren som åpner opp slik at luft fra kammeret raser inn i dekket er stor og solid.

Hvis du bare ønsker å kjøpe en pumpe til verkstedet dette livet er Blackburn Chamber den som funker best og som virker mest solid - i tillegg til at Blackburn har livstidsgaranti på pumpene sine.

Best i test!

VURDERING
Total
PLUSS

Supersolid

Stort luftvolum i kammer

Digg å pumpe med sykkelstyre

Langs slange

Stor måleskive

MINUS

Lufteknappen sitter på hodet

Stor og tung

Test av Fabric Millibar sykkelpumpe

Fabric Millibar er ei minipumpe til terrengsykling og stisykling som gir mye volum per pump. Ei sykkelpumpe som bør vurderes om du skal ha bare én, vi har testet den.

sykkelpumpe test fabric millibar minipumpe
SYKKELPUMPE: Vi har testet minipumpen Fabric Millibar.
FF_testvinner
FABRIC MILLIBAR
 • Pris: 480 kroner

 • Vekt: 234 gram

 • Lengde: 230 mm

 • Slange: Ja

 • Ventiler: Pumpehodet passer begge uten å gjøre noe

 • Dekktrykk etter 150 pump: 31 psi/2,1 bar

skala
10/10

Fabric Millibar gir et realt inntrykk fra start. 

Den kraftige, tunge og solide pumpa haker av i alle boksene vi har på kravslista for en god terrengsykkelpumpe. Høyt volum per pump?

Helt klart, her er den nest best i testen. 

Noe å holde i både på ventilsiden og i den andre enden av pumpa? Ja, gode, store flater i begge ender. 

Slange? Å jadda, til og med uten pumpehode som må skrus fast på ventilen, eller innmat som må snus for å bytte mellom ventiler.

Her er det bare å dytte pumpa på ventilen og dra opp spaken. Ingen sjanse for å skru ut ventilkjernen. Liten sjanse for å bøye ventilen under energisk pumping.

Fabric Millibar er til og med kompakt nok til å ha i baklomma på trøya. 

Med dagens trend med større og større dekk på stisykler er det rause volumet kjærkomment. 

Klarer du å se bort fra den litt ekstra vekten og at du må skaffe deg en egen landeveispumpe i tillegg, er Fabric Millibar et klart førstevalg til pumping av terrengsykkeldekk i skogen.

VURDERING
Totalt
PLUSS

Veldig effektiv pumping

Masse luft

Gode grep i begge ender

Fleksibel slange

Altslukende pumpehode uten gjenger

Solid metallkvalitet

Borrelåsreim på rammeklypa

MINUS

Ganske tung

Vil ikke fungere til landeveisdekk

Test av Specialized Air Tool Blast sykkelpumpe

Specialized Air Tool Blast er et seperat kammer med en vanlig pumpeslange påmontert. Kammeret er solid og robust, og har et stort luftvolum.

test specialized air tool blast
IKKE EN VANLIG SYKKELPUMPE: Vi har testet Specialized Air Tool Blast, et trykkammer for å sette opp slangeløse dekk på sykkel.
Specialized Air Tool Blast
 • Pris: 699 kroner

 • Vekt: 2,3 kilo

 • Lengde: 500 mm

 • Slaglengde: -

 • Antall pump til fullt kammer: 42 med Blackburn-pumpa

 • Slangelengde: 80 cm

skala
4/10

Specialized sin Air Tool Blast er et separat kammer med en vanlig pumpeslange påmontert. Du trenger en separat pumpe i tillegg for å pumpe opp kammeret.

For å pumpe opp kammeret må du hekte på den separate sykkelpumpa på kammerets bilventil.

Litt klønete hvis din separate pumpe ikke har pumpehode som spiser begge typer ventiler uten fikling. 

Å pumpe opp kammeret til 160 psi/11 bar krever 42 pump med Blackburn-pumpa her. Dette tyder på et stort kommer. Specialized oppgir det til 1,45 liter.

Dette fører til at du virkelig har luft å gå på når du skal blåse opp de slangeløse dekkene. Vi fikk 24 psi rett inn i et 29x2,6-dekk med ett kammer.

Det er egentlig mer enn passe på et så stort dekk. Dessverre kunne vi ikke vite dette uten å koble av kammeret og så koble på en annen pumpe med måler, eller bruke en separat måler. Ikke ideelt. 

Specialized sitt tubeless-kammer er solid og robust og har et stort luftvolum.

Det fungerer supert til å sette opp slangeløse dekk, men du trenger en god pumpe ved siden av, gjerne en som har et hode som sluker begge typer ventiler uten mekk, akkurat slik som pumpene fra Specialized tilfeldigvis. 

Har du allerede en god pumpe og ønsker å spare noen grunker kan Blast-kammeret være en god investering av alternativene i denne testen.

Det gjør jobben det er satt til på en god måte. 

VURDERING
Total
PLUSS

Solid konstruksjon

Kompakt størrelse

MINUS

Ingen trykkmåler

Tung

Kammeret krever bilventil

Ingen lufteknapp

Kort slange

Test av Topeak Joe Blow Booster sykkelpumpe med kompressor

Tittelforsvareren Topeak Joe Blow Booster er en populær gulvpumpe med kompressorfunksjon. Vi har testet sykkelpumpen til å sette opp slangeløse dekk.

sykkelpumpe topeak joe blow booster test
SYKKELPUMPE: Vi har testet Topeak Joe Blow booster sykkelpumpe med kompressorfunksjon.
Topeak Joe Blow Booster
 • Pris: 1389 kroner

 • Vekt: 2,9 kilo

 • Lengde: -

 • Slaglengde: -

 • Antall pump til fullt kammer: 42

skala
8/10

Topeak Joe Blow var den første konkurrenten til den originale kompressorpumpa fra Bontrager. 

Den er større, mer robust og har bedre finish og detaljer enn originalen fra Bontrager. Samtidig står Topeak-pumpa seg godt mot de nye konkurrentene fra Blackburn og Crank Brothers i testen av pumper med kompressor.

Stort luftkammer og lang slange gjør det enkelt å få de slangeløse dekkene til å poppe på plass. Den store måleskiven gjør det ganske lett å lese av trykket.

I tillegg kan du lett justere trykket enten ved å pumpe litt mer, eller ved å trykke på utslippsknappen. 

Ved pumping omgår sykkelpumpa det store luftkammer og sender lufta fra pumpa rett inn i dekket. Dette er et poeng hvis du må jage litt for å få siste rest av et dekk til å poppe. Da ønsker du ikke å pumpe opp kammeret til likt trykk i dekket før du får

lufta videre. 

Stort håndtak og solid base gjør det mulig med energisk pumping uten nøling eller rykking. Selv etter to år med hyppig bruk og noe lagring utendørs holder Topeak-pumpa seg tett og smidig. En super pumpe som gjør slangeløse oppsett til en lek. 

VURDERING
Total
PLUSS

Robust konstruksjon

Fungerer fint også som vanlig pumpe

Stor måleskive med tydelige tall

Hode som passer begge ventiltyper Stort luftkammer Lang slange

MINUS

Stor og tung

Dyr

Test av Airshot kompressorflaske for slangeløst dekkoppsett

En hendig gassflaske er denne testens outsider. Vi har testet Airshot - en kompressorflaske for å sette opp slangeløse dekk på sykkel.

test airshot sykkel slangeløst
TEST AV AIRSHOT: Vi har testet denne hendige lille oppfinnelsen for å enklere sette opp sykkeldekk slangeløst.
Airshot Airshot
 • Pris: 629 kroner

 • Vekt: 0,5 kilo

 • Lengde: 380 mm

 • Slaglengde: -

 • Antall pump til fullt kammer: 34 med Blackburn-pumpa

 • Slangelengde: 56 cm

skala
4/10

Airshot var en av de originale løsningene for slangeløse syklister i nød. Den enkle konstruksjonen gjør fortsatt nytten i en bod der dekk må blåses opp. 

Airshot-flaska krever en separat sykkelpumpe.

Men du står fritt til å velge hvilken da Airshot-flaska bruker presta-ventil akkurat som hjulene og dekkene dine vanligvis gjør. Heldigvis kan ventilen byttes hvis den blir bøyd, men det er greit å være litt nøye når du setter pumpa på flaska.

Airshot har ganske kort slange, men du får med en spesiell tupp til slangen som skrus nedi innsiden av en kjerneløs prestaventil.

Det kan være det som må til for å få opp litt vanskelige dekk, da du unngår å miste trykk gjennom en trang ventil. 

Airshot er så liten og lett at du kan ha den med deg i en stor sekk. Du kan også pumpe den opp med en minipumpe. 

Vi brukte en del færre pump med Blackburn-pumpa på å pumpe opp Airshot-flaska enn Specialized sin Blast i denne testen av kompressorpumper. 

Dette synliggjør at Airshot har mindre luftkammer enn Blast og mindre enn de andre pumpene her.

Som regel er det likevel mer enn nok til at de slangeløse dekkene tar luft, men du må så av med flaska og på med en annen pumpe hvis du trenger å etterfylle mer, eller for å sjekke trykket.

Stopper budsjettet på 629 kroner er Airshot en god løsning på dine slangeløse problemer. Men ting blir enda enklere med en integrert løsning med pumpe og kammer i ett, som dem fra Topeak, Blackburn og Bontrager. 

VURDERING
Total
PLUSS

Lett og enkel

Kompakt størrelse

Prestaventil

Krever separat pumpe

MINUS

Ingen trykkmåler

Ingen lufteknapp

Kort slange

Test av Blackburn Core Mini minipumpe for stisykling og terrengsykling

Blackburn Core Mini er en minipumpe for stisykling og terrengskyling som kommer med et genialt ventilverktøy.

sykkelpumpe blackburn mini minipumpe sykkel sykling
SYKKELPUMPE: Vi har testet minipumpen Blackburn Core Mini til stisykling og terrengsykling.
BLACKBURN CORE MINI
 • Pris: 499 kroner

 • Vekt: 125 gram

 • Lengde: 225 mm

 • Slange: Ja

 • Ventiler: Kun presta

 • Dekktrykk etter 150 pump: 18 psi/1,25 bar

skala
9/10

Blackburn Core mini er en elegant pumpe i grå aluminium. Den er relativt slank og blant de letteste i testen.

Størrelsen gjør at den også egner seg til baklomma på sykkeltrøya. Pumpa har ikke aller størst volum, men dette gjør det lettere å pumpe med høy frekvens til ønsket trykk er oppnådd.

Gummiringen som holder pumpa lukket når den ikke brukes bør trekkes ned på pumpa før pumping for å unngå hekting. 

Slangen gjør det enkelt å pumpe uten å risikere at ventilen brekker. Det store messinghodet er lett å skru på ventilen.

Blackburn har skjønt at det at ventilkjerner løsner når man skrur av sykkelpumpa kan være et reelt problem og inkluderer et ventilkjerneverktøy på pumpa.

Genialt!

For alle oss som har opplevd å pumpe på oss senebetennelse bare for å skru ut ventilkjernen når vi skrur av pumpa så er dette et kjøpsargument alene. 

Blackburn Core mini er en super pumpe som treffer et passe kompromiss mellom volum og trykk for effektiv og lett pumping.

Den skarpe kanten på pumpeskaftet er et ikke-problem med hansker på, men litt ubehagelig for dem som sykler og pumper uten.

VURDERING
Totalt
PLUSS

Effektiv og lett å pumpe med

Ventilkjerneverktøy på pumpa

Fint skruhode på slangen

Intern slange uten krav til montering

MINUS

Litt skarp i bakkant

Kun prestaventil

Krever mange pump til store dekk

Dyr

Test av Lezyne Tech Drive HV minipumpe for stisykling og terrengsykling

Lezyne Tech Drive HV er ei minipumpe for sykling som holder seg godt i dagens konkurranse av minipumper.

test lezyne minipumpe sykkelpumpe
SYKKELPUMPE: Vi har testet Lezyne Tech Drive HV
Lezyne Tech Drive HV
 • Pris: 349 kroner

 • Vekt: 134 gram

 • Lengde: 239 mm

 • Slange: Ja

 • Ventiler: Både presta og schrader ved å snu slangen

 • Dekktrykk etter 150 pump: 26,5 psi/1,8 bar

skala
8/10

Lezyne har æren for at mange av dagens minipumper har forlengerslange.

Lezyne brakte dem til moderne minipumper for snaue ti år siden.

Tech Drive HV er en robust pumpe med hovedrør kompositt-plast.

I bruk er Lezynepumpa den beste å pumpe med i testen av minipumper. Den har gode håndtak i begge ender og gir raskt passe trykk i dekket.

Oppbevaringen av den løse slangen inne i pumpa er praktisk, men fører til litt montering og fikling før du kan begynne å pumpe.

I tillegg er det vesentlig at du strammer ventilkjernen helt før bruk.

Hvis ikke står du fort med ventilkjernen i hånda og flatt dekk i det du skrur pumpa av ventilen.

Lezyne-pumpa kommer med borrelåsstropp i plastklypa på rammefestet - dette foretrekkes over gummistrikk som fort blir slapp og sprø. 

Lezyne er fortsatt målestokken for gode minipumper - hadde de levert pumpa med ventilkjerneverktøy som Blackburn-pumpa hadde det vært klar testseier. 

Bruker du slanger uten løse ventilkjerner, eller husker å stramme ventilkjernen før tur, er Lezyne Tech Drive HV et dønn solid valg for effektiv pumping i skogen.

VURDERING
Totalt
PLUSS

Komfortabelt pumpeskaft og håndtak

Godt med volum

Solid og tjukk slange

Borrelåsstropp på rammeklypa

Utslippsknapp på slangehodet

MINUS

Risiko for å trekke ut ventilkjernen

Noe montering før pumping

Allerede abonnent?  Logg inn her

Bestill abonnement og få tilgang til artikkelen.

Alle abonnement gir full tilgang til hele vårt digitale univers. Det inkluderer Terrensykkel,

Fri Flyt, UTE, Klatring, Landevei og Jeger sine nettsider, app og e-magasin.

1 måned
Digital tilgang til 6 nettsider
Papirutgaver av Fri Flyt
Lavest månedspris
3 måneder
Digital tilgang til 6 nettsider
Papirutgaver av Fri Flyt
Lavest månedspris
12 måneder
Digital tilgang til 6 nettsider
Papirutgaver av Fri Flyt
Lavest månedspris
Betal smartere med Klarna.

Abonnementene fornyes automatisk og kan sies opp når som helst, men senest før perioden utløper.

Terrengsykkel.no skriver om gode sykkelopplevelser og er det naturlige startstedet på nett. Terrengsykkel.no gir deg inspirasjon til å sykle mer, finne nye stier og holder deg oppdatert med grundige utstyrstester.

Les mer om våre abonnement

Har du spørsmål?

Vi svarer raskt på mail.