Test av Speedsleev verktøyholder

Speedsleev lager ting til deg som ikke liker å bære ting på ryggen.

Sist oppdatert: 14. august 2015 kl 07.00
Foto: Sjur Melsås
Foto: Sjur Melsås
Lesetid: 5 minutter

I Terrengsykkel nr. 55 testet vi Speedsleevs seteveske Elastic Pro Seatsleev Small. Gjennom sommeren har vi også testet to andre produkter fra den lille produsenten med fikse ideer etter regelen om å holde enkelt. Original Speedsleev er ikke stort mer enn en borrelås du kan feste rundt hva som helst, og Ballistic Nylon Seatsleev Large er en større og kraftigere seteveske. 

Les også: Test av FixItSticks

DSC_1422
DSC_1422

Elastic Pro Seatsleev Small: Et elastisk bånd, noen sømmer som lager lommer, to borrelåser i midten, og to bånd rundt. Mer trengs ikke for å holde det du trenger fast. Foto: Sjur Melsås

For å oppsummere testen av den lette og strippede setevesken med det lange navnet, Elastic Pro Seatsleev Small, var vi godt fornøyd. Den holder lett på en 29er-slange, miniverktøy, dekkspaker, en CO2-patron med munnstykke og en liten gel eller liknende. Uten annet enn elastisk bånd og borrelåser som ligger på tvers over det vi tar med oss, har vi dog vært skeptisk til om noe til slutt vil klare å falle ut. På over seks måneder har dette ennå ikke skjedd.

Med en vekt på 53 gram er ikke dette av den grunn alene en stor konkurrent til tradisjonelle setevesker, men det er hvor enkelt det er å løsne og få tak på bagasjen som er appellen opp imot de letteste seteveskene, som gjerne kan være plundrete å trekke det mest nødvendige ut av. Det medfølgende regntrekket vil holde ting bedre fast, i tillegg til å beskytte mot gjørme og vann. Da forsvinner litt av plusset ved designen, siden det blir et lite plunder å få løs bagasjen igjen. Vi har valgt å ikke bruke dette regntrekket i det hele tatt, og ikke hatt problemer med det. 

Les også: Lynraske dekk

DSC_1354
DSC_1354

Ballistic Nylon Seatsleev Large: Som lillebroren, bare kraftigere, med bittelitt mer omfang. Foto: Sjur Melsås

Skulle du allikevel ønske eller ha behov for noe kraftigere, med mer plass og/eller som holder ting mer på plass, er Ballistic Nylon Seatsleev Large et bedre alternativ, så lenge du kan leve med en nær dobling i vekt. 95 gram er ikke all verden, men da finnes det en del setevesker som kan regnes som argere konkurrenter. Her er det lommer som er sydd igjen i bunn, med lokk øverst, og fireveis borrelås for slangen eller hva du skulle ønske å feste i midten.

Les også: Rull slangen

DSC_1420
DSC_1420

Mer av alt: Kraftigere stoff og lommer som tør garantere å holde ting fast. Foto: Sjur Melsås

Som på lillebroren er det også her raskt og lett å røske av setevesken, og komme til femtilappen for å kjøpe bolle og kakao på nærmeste seter. For oss har allikevel poenget med setevesker heller enn ryggsekk vært å gjøre ting så lett og minimalistisk som mulig, og med utelukkende god erfaring med lillebroren Elastic Pro Seatsleev Small, er det denne vi har valgt å ta med på tur oftest. Tapet av solide lommer og litt ekstra plass kommer med gevinst i vekt, uten at vi har angret på noe vi har lagt igjen hjemme i mangel på tilgjengelig rom. 

Les også: Ikke her? Bare der?

DSC_1344
DSC_1344

Nett og sikker: Med stram elastikk holder Original Speedsleev batterier svært godt fast til ramme eller stem. Foto: Sjur Melsås

Lever du utelukkende etter Mindre Er Mer, bør du kanskje se Original Speedsleev. Det lille, elastiske båndet byr ved første øyekast ikke på noe som ikke en liten dose tape kan gjøre like godt. Allikevel har dette vist seg å være en praktisk kompanjong, overraskende sådan til tider. De 20 grammene er irriterende for de mest fanatiske gramjegerne, men der en tape fort vil være ødelagt når du åpner den, kan Speedsleeven brukes om igjen. Om du tenker å bare holde en gel, kanskje ikke så viktig, men veldig fint for å holde batteriet til sykkellykten, som vi har brukt den til primært. 

Les også: Vis hensyn

DSC_1423
DSC_1423

Hold det enkelt, dummen: Beskyttende gummi mot rammen, elastisk bånd og litt kraftig borrelås. Det er en løsning, problemet kan du finne selv. Foto: Sjur Melsås

Samtlige produkter har holdt bra, både i elastisitet og i borrelåser, selv etter mange gjørmefester gjennom en notorisk dårlig sommer. Å trekke frem noe negativt er vanskelig, men med det er det ikke sagt at vi kan anbefale dette med terningkast 6 eller stort fyrverkeri uten videre. Men om du er i markedet for en seteveskeløsning, bør helt klart Speedsleev vurderes, og da spesielt Elastic Pro Seatsleev Small.

Foretrekker du det renskårede og enkle fremfor stilpolitiets hatobjekt, den tradisjonelle setevesken, tipper vi at du blir godt fornøyd med denne. 

Speedsleev Elastic Pro Seatsleev Small
Pris: 359 kroner
Vekt: 53 gram
+ Veldesignet alternativ til setevesker, lydløst og med enkel tilgang til det mest nødvendige.
- Ingen rene, udiskutable fordeler fremfor andre løsninger

Speedsleev Ballistic Nylon Seatsleev Large
Pris: 399 kroner
Vekt: 95 gram
+ De samme fordelene som lillebroren, unntatt vekten 
- Høyere vekt gjør konkurransen med andre setevesker vanskeligere

Original Speedsleev
Pris: 165 kroner
Vekt: 20 gram
+ Strippet, elegant løsning til mange oppgaver
- Kan oppfattes som unødvendig

Import: Sykkelsoft

Publisert 14. august 2015 kl 07.00
Sist oppdatert 14. august 2015 kl 07.00
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen