Selv om Mathieu van der Poel ledet fra start og satte standarden på de første rundene, måtte han gi tapt for den britiske U23-verdensmesteren mot slutten av rittet. 

Tom Pidcock tok ledelsen ut på tredje runde, økte luka runde for runde, og vant til slutt med ett minutts margin til van der Poel på andreplass. 

Annonse

21-åringen som sykler for INEOS Grenadiers tok med det sin første verdenscupseier på elitenivå og den første for Storbritannia siden 1994. 

Vinneren fra verdenscupåpningen i Albstadt sist helg, Victor Koretzky fra Frankrike, endte på 24. plass og mistet med det sammenlagtledelsen. Nå er det van der Poel som leder cupen foran Pidcock på andreplass og Koretzky på tredjeplass. 

Topp 3 menn elite
1. Tom Pidcock, INEOS/Storbritannia, 1:25:13
2. Mathieu van der Poel, Alpecin-Fenix/Nederland, 1:21:55 
3. Mathias Flückiger, Thömus RN Swiss Bike Team /Sveits, 1:22:10 
--
64. Erik Hægstad, Lillehammer CK/Norge, 1:30:52
74. Emil Hasund Eid, Kloppa offroadklubb/Norge, 1:17:16

Fullstendige resultater 

Tidligere i dag syklet kvinner elite. Der var det den franske ungjenta Loana Lecomte som vant, også hun med overlegen margin. 

U23-rytterne syklet sine verdenscupritt i går, der de to norske deltakerne imponerte stort.

Nå reiser den norske troppen hjem til Norge. Der venter først karantene, og deretter Norgescupåpning. Den skal etter planen arrangeres på Lillehammer 4.-6. juni. Neste ritt i verdenscupen går i Leogang i Østerrike helga 12. til 13. juni.