Tom Pidcock vant verdenscupen i rundbane i Nove Mesto

Britiske Tom Pidcock tok sin første verdenscupseier på elitenivå da han slo Mathieu van der Poel med knusende margin i rundbanerittet i Nove Mesto.

Sist oppdatert: 16. mai 2021 kl 17.31
Tom Pidcock vant rundbanerittet i Nove Mesto
FØRSTE VERDENSCUPSEIER: Tom Pidcock vant rundbanerittet i Nove Mesto med ett minutts margin, og tok med det sin første verdenscupseier på elitenivå. Foto: Skjermdump/Red Bull TV
Lesetid: 2 minutter

Selv om Mathieu van der Poel ledet fra start og satte standarden på de første rundene, måtte han gi tapt for den britiske U23-verdensmesteren mot slutten av rittet. 

Tom Pidcock tok ledelsen ut på tredje runde, økte luka runde for runde, og vant til slutt med ett minutts margin til van der Poel på andreplass. 

21-åringen som sykler for INEOS Grenadiers tok med det sin første verdenscupseier på elitenivå og den første for Storbritannia siden 1994. 

Vinneren fra verdenscupåpningen i Albstadt sist helg, Victor Koretzky fra Frankrike, endte på 24. plass og mistet med det sammenlagtledelsen. Nå er det van der Poel som leder cupen foran Pidcock på andreplass og Koretzky på tredjeplass. 

Topp 3 menn elite
1. Tom Pidcock, INEOS/Storbritannia, 1:25:13
2. Mathieu van der Poel, Alpecin-Fenix/Nederland, 1:21:55 
3. Mathias Flückiger, Thömus RN Swiss Bike Team /Sveits, 1:22:10 
--
64. Erik Hægstad, Lillehammer CK/Norge, 1:30:52
74. Emil Hasund Eid, Kloppa offroadklubb/Norge, 1:17:16

Fullstendige resultater 

Tidligere i dag syklet kvinner elite. Der var det den franske ungjenta Loana Lecomte som vant, også hun med overlegen margin. 

U23-rytterne syklet sine verdenscupritt i går, der de to norske deltakerne imponerte stort.

Nå reiser den norske troppen hjem til Norge. Der venter først karantene, og deretter Norgescupåpning. Den skal etter planen arrangeres på Lillehammer 4.-6. juni. Neste ritt i verdenscupen går i Leogang i Østerrike helga 12. til 13. juni.    

Publisert 16. mai 2021 kl 17.31
Sist oppdatert 16. mai 2021 kl 17.31
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen